Politie Gelderland-Zuid

Dronken bestuurder rijdt tegen roadbarrier

Wijchen, 05-09-2006 o Maandagnacht werd aan de politie gemeld dat een man, net voor de rotonde met de Oosterweg, een auto in de berm langs de Graafseweg had achtergelaten met de lichten aan. De man zou richting Nijmegen lopen. Politieagenten gingen erheen.

De agenten troffen inderdaad een voertuig aan met forse schade. Vervolgens spraken zij met de melder die het signalement van de man doorgaf. Na een zoekactie op een bedrijfsterrein werd de man aangetroffen. Hij verklaarde in de desbetreffende auto te hebben gereden. Bij de man werd een blaastest afgenomen. De uitslag was 940 ug/l, ruim vier keer zoveel als wettelijk is toegestaan. De man, van 49 jaar uit Nijmegen, is aangehouden en zijn rijbewijs ingevorderd.Vanwege het hoge alcoholgebruik zal het CBR vermoedelijk een onderzoek instellen naar de rijgeschiktheid van de Nijmegenaar.

Verkeersongevallenanalyse kwam ter plaatse voor nader technisch onderzoek aan de auto. Verder onderzoek wees uit dat de auto schade had veroorzaakt aan de roadbarriers. Deze staan ter hoogte van De Berendonck waar momenteel wegwerkzaamheden plaatsvinden. Toen de verdachte met deze schade werd geconfronteerd bekende hij de aanrijding.
(08)