Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Nederlandse jeugdkampioenen gaan op stap

De maanden september en oktober zijn de laatste jaren de periode waarin de internationale jeugdkampioenschappen worden gespeeld. Het is dit jaar niet anders. Met ingang van 9 september kunnen we veel sterke Nederlandse jeugdspelers op het internationale toneel aan de slag zien.

Het begint in de periode 9 - 20 september met de Europese kampioenschappen voor de jeugd en meisjes in Herceg Novi, Montenegro. De Nederlandse vertegenwoordiging bestaat uit Ali Bitalzadeh (jeugd tot en met 18), Wouter Spoelman en Christov Kleijn (J16), Arthur Pijpers (J12), Roger Meng (J10), Martine Middelveld (meisjes tot en met 18), Rinske IJsselhof (M16), Donna Schut en Anne Haast (M14), Diane Dalemans (M12) en Masha Bitalzadeh (M10). De begeleiders zijn Yge Visser, Thomas Willlemze en Dolf Meijer.

De Armeense hoofdstad Yerevan biedt van 2 tot 17 oktober onderdak aan de wereldkampioenschappen voor de jeugd en meisjes in de hoogste categorie. Hier zijn de Nederlandse vertegenwoordigers Daniel Stellwagen, Daan Brandenburg en Bianca Muhren. Grootmeester Vladimir Chuchelov is de begeleider.

In de Georgische plaats Batumi wordt van 18 tot 29 oktober gespeeld om de wereldkampioenschappen in de andere leeftijdsgroepen. Ook hier is er een uitgebreide Nederlandse afvaardiging. Deze bestaat uit Chiel van Oosterom (J18), Wouter Spoelman en Twan Burg (J16), Jonathan Tan (J14), Robin van Kampen en Hugo ten Hertog (J12), Stefan Beukema (J10) en bij de meisjes Pauline van Nies (M18), Talitha Munnik (M16), Donna Schut en Jeanine de Cloet (M14), Lisa Schut (M12), Mia Rosa Hupkens (M10). Deze groep wordt begeleid door Ted Barendse, Jop Delemarre, Dimitri Reinderman en Tea Bosboom-Lanchava.

De spelers zullen zelf op een weblog verslag doen van hun belevenissen. U kunt het lezen op
http://schaakuitzendingen.web-log.nl.

---