hoofdklasse hockey


5-9-2006 : OZ op de tribune tijdens WK

De heren van Oranje Zwart brengen aanstaande zaterdag een bezoek aan het WK in Mönchengladbach. In de ochtend werkt de ploeg van coach Eric Verboom een driekamp af met de Duitse clubteams Großflottbeker en Club an der Alster. In de middag bekijken de Eindhovenaren de kraker tussen Nederland en Duitsland.

De trip naar Duitsland is voor Oranje Zwart een nieuwe stap in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na twee weken training zijn de twee oefenduels, die ieder één helft van veertig minuten in beslag zullen nemen, tegen respectievelijk Großflottbeker en Club an der Alster voor Eric Verboom een aardige graadmeter waar zijn ploeg staat. Bovendien kan OZ in Duitsland mooi het nuttige met het aangename combineren door de interland Nederland-Duitsland te bezoeken.

Moraal

OZ begon de voorbereiding in het laatste weekend van augustus met het Toptoernooi van MEP. De Eindhovenaren wonnen het evenement door in de finale Rotterdam te verslaan. Ondanks de beperkte tegenstand van overwegend overgangsklasseclubs was de zege goed voor het moraal. `Ik had de voorbereiding ook met vier of vijf trainingen kunnen beginnen, maar een toernooi leek me leuker voor de spelers', aldus Verboom, die met Rob Reckers, Matthijs Brouwer en Robert van der Horst drie OZ-spelers in de nationale herenselectie heeft zitten.

Versterking

Voor komend seizoen heeft OZ vier nieuwe spelers aangetrokken. Dennis Kuiten kwam over van EMHC, keeper Steven Hendrickx van Push en Sjoerd de Wert maakte de overstap van Eindhoven. Bovendien wist OZ de Australische international Rob Hammond te strikken, een welkome versterking voor het middenveld na het vertrek van Teun Rohof naar Amsterdam.

Onbekend

Wie dit seizoen ook niet terug zullen keren in Eindhoven zijn de Argentijnse verdediger German Orozco en de Engelsman Darren Lee Cheesman. Onbekend is nog of Troy Elder voor OZ zal gaan spelen. De Eindhovense club wil de Australiër graag voor de tweede seizoenshelft bij de selectie halen, maar tot een akkoord is het nog niet gekomen. `Mocht Troy niet komen, dan willen we graag een andere topper halen', legt Verboom uit.

Doelstelling

Voor de aanstaande competitie heeft Verboom een duidelijke doelstelling. `We willen ons eerder voor de play-offs plaatsen dan het afgelopen seizoen. Toen lukte dat pas op de laatste speeldag.' Wat betreft de concurrentie denkt de coach dat de verhoudingen weinig zullen verschillen ten opzichte van vorig seizoen, al ziet Verboom in Den Bosch een kandidaat voor de play-offs. `Zij hebben zich flink versterkt met de Nieuw Zeelander Hayden Shaw. Niet alleen een goede verdediger, maar ook een uitstekende strafcornerspecialist.' (Daan van den Broek)