Gemeente Hengelo

Kunst en boekenmarkt in Kulturhus Hasselo

Wordt het traditie, een kunst- en boekenmarkt in de Hasseler Es in Hengelo? Als het aan de organisatie ligt zeker, want er is belangstelling genoeg voor deelname aan deze eerste kunstmarkt in de Hasseler Es en tweede van Hengelo. Het streven was een deelname van 30 kunstenaars en dat aantal is ruimschoots gehaald. De boekenmarkt wordt bezet door 5 antiquariaten met boeken over kunst en streek. In totaal staan er zaterdag 54 kramen, waarvan 40 met kunst en 14 met boeken. Te zien zijn schilderijen, aquarellen, beelden, keramiek en een grote expositie van de tekeningen uit het boek van Jo Niks over Hasselo. Daarnaast is er een optreden van vele (leerling)muzikanten.

Activiteiten voor kinderen

Crea organiseert verschillende creatieve activiteiten voor kinderen en ook is er een tekenwedstrijd met mooie prijzen voor verschillende leeftijdsgroepen. Scala kinderwerk heeft een plek en de bekende ballonnenclown Carlo zal zeker voor veel vermaak zorgen.

Presentatie activiteiten nieuwe seizoen

Kulturhus Hasselo opent het seizoen met verschillende activiteiten. Een groot aantal gebruikersgroepen geeft een presentatie van hun activiteiten, zoals volksdansen, lichaamsbeweging, creativiteit, koken, computercursussen, kinderwerk en quilten.

De manifestatie begint om 11.00 uur en duurt tot 16.00. De toegang is gratis. Kijk voor informatie ook op www.kulturhushasselo.nl