Politie Gelderland-Zuid

Mannen met degen belaagd

Nijmegen, 05-09-2006 o Een 24-jarige Nijmegenaar ging in de nacht van maandag op dinsdag even op een muurtje zitten op de Anthoniusplaats. Om daar te kunnen zitten, zette hij een vuilniszak aan de kant. Er kwam een 50-jarige man uit zijn woning die de 24-jarige zei dat hij van de vuilniszakken af moest blijven.

Daarna kwam een vriend van de 24-jarige vanuit een café naar buiten lopen en die ging naast hem zitten op het muurtje. Ze dronken daar bier uit een glas en op een gegeven moment gooide één van hen een bierglas in de struiken. Meteen daarop kwam de 50-jarige weer naar buiten gerend. De man had een slagwapen in zijn hand, waarmee hij de 24-jarige sloeg. Hij hield hier meerdere striemen aan over en een snee in zijn oor. Hij rende weg en ondertussen zei zijn vriend tegen de 50-jarige dat hij ermee op moest houden. Hierop kreeg ook hij slagen met het wapen.

Beide mannen zijn ervandoor gerend en deden aangifte bij de politie. Die heeft de man even later in zijn woning aangehouden en het wapen in beslag genomen. (07)