NedCar


Tussentijdse stand van zaken vrijwillige vertrekregeling voor NedCar-personeel
Born, 5 september 2006 - NedCar maakt vandaag de eerste resultaten bekend van de vrijwillige vertrekregeling, waarvan het personeel tot uiterlijk eind november van dit jaar gebruik kan maken. Deze eerste inventarisatie toont dat ruim 800 medewerkers in augustus een beëindigingsovereenkomst tekenden en dat daarnaast zo'n 100 58-plussers gebruik maken van de mogelijkheid vervroegd uit te treden. Daarmee komt het aantal medewerkers dat nu al heeft aangegeven vrijwillig te vertrekken op een tussentijds totaal van 900 van de in totaal 2500 die nu nog op de loonlijst van het bedrijf staan.

Alhoewel de belangstelling voor de regeling groter is dan verwacht, zijn de aantallen die nodig zijn om gedwongen ontslagen in 2007 te vermijden, nog niet bereikt. Bij kantoorpersoneel en leidinggevenden is wel het maximale aantal aanbiedingen bereikt en daarmee is inschrijving voor deze categorie medewerkers niet meer mogelijk. Maar in de productie-omgeving bestaan nog 250 boventallige arbeidsplaatsen.

Bij het al dan niet toekennen van een verzoek gebruik te maken van de vrijwillige vertrekregeling, wordt uitdrukkelijk rekening gehouden met zekerstelling van kennis en kunde ten aanzien van de continuïteit van NedCar. Daarnaast geldt het principe `eerst komt, eerst maalt'. De regeling loopt nog tot maximaal 30 november van dit jaar, danwel zoveel korter als nodig mocht blijken. Op basis van de uiteindelijke totaalresultaten van eind november, kan pas bepaald worden of gedwongen ontslagen voor 2007 volledig van de baan zijn.

Nadere informatie:
Liz Tans, Manager Communications
tel: +31 (0)46 4894557 of +31 6 5155 7740
of Dit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Achtergrondinformatie
Door het aanbieden van deze regelingen wil NedCar de ontstane boventalligheid, die het resultaat is van DaimlerChrysler's aankondiging op 25 maart jl. om de productie van de smart forfour stop te zetten, maximaal terug te brengen. Daarnaast wil het management een oplossing bieden voor medewerkers die in onzekerheid verkeren over hun persoonlijke toekomst.
De regelingen bestaan oftewel uit:

* een financiële compensatie voor diegenen die ontslag nemen, of
* een 58+ regeling om vervroegd uit te kunnen treden
* en hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan via een aantal van-werk-naar-werk programma's

Het management van NedCar handelt hiermee volledig in lijn met de in het akkoord van 25 april 2006 vastgelegde afspraken. Tot die afspraken behoort eveneens de oprichting van het project team "Third Party Work", dat tot taak heeft werk van derde partijen binnen te halen als compensatie voor het vertrek van de smart forfour. Indien de aangeboden vertrekregelingen plus de inspanningen van het projectteam `Third Party Work' onvoldoende opbrengen, zal er in 2007 een herstructurering volgen om zodoende tot een lager kostenpeil te komen. Dit is noodzakelijk om kostendekkend te werken en in aanmerking te komen voor de opvolger van de huidige Colt.