Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Van der Vegt naar WK enkelspannen

05/09/2006

Ermelo,5 september 2006
Na rijp beraad heeft chef d'équipe Marie de Ronde-Oudemans (Zwartewaal) besloten om Jan Moonen (Loon op Zand) te vervangen door Frank van der Vegt (Hoogeloon) voor deelname aan het Wereldkampioenschap enkelspannen, dat van 20 tot en met 24 september plaatsvindt in het Italiaanse Pratoni del Vivaro.

Moonen's paard Spike raakte 14 dagen geleden geblesseerd tijdens de menwedstrijd in Tilburg en werd begin deze week door het begeleidingsteam niet fit bevonden voor deelname aan het zware Wereldkampioenschap.
Voor Frank van der Vegt wordt het zijn tweede WK-deelname. De 28-jarige menner maakte in 2002 ook deel uit van het Nederlandse team, dat op de 10e plaats eindigde. De Ronde koos voor Van der Vegt aangezien deze menner evenals Moonen een marathonspecialist bij uitstek is. Van der Vegt schreef dit seizoen twee marathons op zijn naam en eindigde twee maal op de tweede plaats in dit onderdeel.

Naast Van der Vegt reizen Jan van den Broek (Nistelrode), Yvonne de Ruyter (Rotterdam) en Henk Radstake (Epe) naar Rocca di Papa, waar in 1998 de het Wereldkampioenschap vierspannen als onderdeel van de Wereldruiterspelen in Rome werd verreden.
bron: KNHS/CVT
Meer informatie over het WK enkelspannen in Pratoni del Vivaro (Rocca di Papa):

www.fise.it