Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Ongeval met autobus                           |
In Apeldoorn vond op 4 september omstreeks 22.25 uur een ongeval plaats met een autobus op de Schimmelpennincklaan. Het betreft een stadsbus. Naar het zich nu laat aanzien werd de 60-jarige bestuurder van de bus tijdens het rijden onwel en gaf hij ongewild extra gas. Daardoor versnelde de bus, terwijl de bestuurder de macht over het stuur verloor. De bus raakte een tiental auto's en reed ook over diverse fietsen en twee bromfietsen. Gelukkig betroffen het hier allemaal geparkeerde voertuigen, er vielen geen gewonden. De bus raakte ook nog een steiger bij een pand dat verbouwd werd. Uiteindelijk kwam de bus tot stilstand, waarna de drie passagiers via de noodknop de bus konden verlaten. Ze raakten eveneens niet gewond en kwamen met de schrik vrij. Voor de betrokken die daar prijs op stelden is slachtofferhulp ingeschakeld voor opvang en nazorg. De chauffeur werd door ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. De aangereden voertuigen raakten zwaar beschadigd en een aantal moest worden afgesleept. Aan de steiger werden reparaties verricht om instorting of andere gevaarlijke situaties te voorkomen. Hulpverleningsinstanties zijn uren bezig geweest om de ravage op te ruimen.

|     |Apeldoorn - Tweetal betrapt bij diefstal zink en lood     |
De politie kreeg 4 september rond 11.21 uur een melding dat bij een leegstaand pand aan de Prins Willem Alexanderlaan twee mannen bezig waren een aanhangwagen vol te laden met o.a. dakgoten, zink en lood. De politie hield ter plaatse een 35-jarige en een 29-jarige man aan, beiden afkomstig uit Deventer. Ze bekenden de diefstal van de spullen. Ze werden ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld. Onder toezicht van de politie hebben de twee de gestolen goederen weer afgeladen en teruggelegd in het pand. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Belediging                                    |
Surveillerende agenten spraken 4 september rond 20.05 uur op de Deventerstraat een 54-jarige Apeldoorner aan die twee geopende blikjes bier naast zich had staan op een bankje. De man begon de agenten uit te schelden, te bedreigen en te beledigen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat de man nog een boete open had staan. Omdat hij aangaf de boete niet te kunnen betalen werd hij ingesloten om deze boete uit te zitten. Voor de belediging en bedreiging wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Inbraak auto                                  |
Werd getracht op 5 september rond 00.16 uur een auto te stelen aan de Vosweide in Apeldoorn. De eigenaar van een auto hoorde vanuit zijn bed dat er werd gerommeld aan zijn auto. Kijkend uit het raam zagen ze een nog onbekende man in de auto zitten. De politie was snel ter plaatse, maar helaas was de dader al gevlogen. Kennelijk heeft de dader geprobeerd de draden door te verbinden om de auto mee te nemen. Dat is niet gelukt. Het signalement van de man luidt ongeveer 30 tot 35 jaar oud, lang slank postuur, ongeveer 1.85 tot 1.90 meter lang en donkerblond haar. Hij droeg een zwart vest met witte letters. Eventuele getuigen worden gevraagd de politie te bellen via 0900-8844

|     |Apeldoorn - Navigatiesystemen weg                         |
Zowel aan de Hoofdstraat als aan het Pachtersveld werd ingebroken in een personenauto. In beide gevallen werd een navigatiesysteem of onderdelen daarvan ontvreemd die in de auto's waren achtergebleven. De politie heeft onlangs gewaarschuwd voor de voorkeur van inbrekers voor navigatieapparatuur. Zelfs het laten zitten van de houder (of het zichtbaar zijn van de afdruk van de zuignap) tegen de voorruit kan voor de inbrekers al aanleiding zijn om een ruit in te slaan en op zoek te gaan naar de apparatuur, die soms ook wordt aangetroffen in het dashboardkastje of onder de stoel. Vandaar nogmaals de oproep aan autobezitters om hier alert op te zijn en altijd aangifte te doen van inbraak.

Einde persbericht
---


---


---

---- --