Politie Midden- en West Brabant

District Bergen op Zom dinsdag 5 september

BERGEN OP ZOOM, 5 september 2006

Man aangehouden in bezit van nepwapen

HALSTEREN: De politie kreeg op maandag 4 september een melding dat er een man met een geladen pistool door Halsteren zou rijden. Kinderen hadden het wapen gezien en hadden een volwassene gealarmeerd. De man, een 55-jarige inwoner van Bergen op Zoom, werd aangetroffen in de Dorpsstraat. Hij bleek in het bezit te zijn van een klappistool. Ook had hij een zakmes bij zich. De man is aangehouden en verhoord. De wapens zijn in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden in bezit van een gestolen fiets

ROOSENDAAL: Op maandagavond liet een bewoonster van de Gerard ter Borchstraat weten, dat ze een man had gezien met haar fiets, die de dag tevoren was weggenomen. De politie nam een kijkje en ontdekte de fiets in een berging. De 25-jarige bewoner van het bij de berging behorende pand is aangehouden in verband met diefstal cq. heling. Hij is op het politiebureau verhoord en in gesloten.

Jongen aangehouden voor mishandeling

ROOSENDAAL: De politie hield maandagavond een 16-jarige jongen uit Roosendaal aan voor mishandeling. De jongen had op de Kade, waar op dat moment de kermis bezig was, een conflict gekregen met een 14-jarige jongen uit Roosendaal. Het conflict ging over de manier waarop de 14-jarige jongen naar de vriendin van de verdachte had gekeken. Het conflict liep uit op een handgemeen, waarbij de verdachte de eerste klappen uitdeelde. De 14-jarige Roosendaler deed aangifte van mishandeling. De politie nam de verdachte mee naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bij de aanhouding van bovenstaande verdachte wilde een 17-jarige inwoner van Roosendaal niet weggaan ondanks vorderingen van de politiemensen. De jongen liep in de weg en wilde met de verdachte praten. Toen hij meerdere malen niet voldeed aan de vordering zich te verwijderen, werd hij aangehouden. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Zijn straf zal later, in overleg met justitie worden bepaald.

Automobilist gewond na aanrijding met vrachtwagen

ROOSENDAAL: Op dinsdagochtend gebeurde er een ongeval op de kruising tussen de Gastelseweg en de Rijksweg A17. Een 32-jarige man uit Schagen reed met een trekker met oplegger over de Gastelseweg in de richting van Roosendaal. Hij wilde de oprit van de A17 oprijden, toen er uit tegenovergestelde richting een personenauto een kwam rijden. De 42-jarige man uit Etten-Leur kwam met de auto tegen de zijkant van de vrachtwagen aan. De bestuurder liep hierbij nek- en borstletsel op en is per ambulance naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht.

Politie houdt snelheidscontroles

OUD GASTEL/OUDENBOSCH: Op een tweetal lokaties heeft de politie maandagmiddag een snelheidcontrole gehouden. Buurtbewoners van beide lokaties klagen regelmatig bij de politie over veel te hard rijdende voertuigen, waardoor verkeersgevaarlijk gedrag kan optreden. Op de Kralen in Oud Gastel wed gecontroleerd tussen 10.20 en 13.00 uur. 899 bestuurders passeerden de controle waarbij er 36 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 109 km per uur waar 80 km per uur is toegestaan. Tussen 13.50 en 16.10 uur werd gecontroleerd op de Bosschendijk in Oudenbosch. Hier passeerden 1672 bestuurders de controle waarbij er 147 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 97 km per uur waar 50 is toegestaan.

Diefstal van auto

ROOSENDAAL: Vanaf een parkeerplaats aan de Alkenberg is maandagmiddag tussen 13.00 en 16.00 uur een personenauto gestolen van het merk Ford Fiesta, kleur geel en voorzien van het kenteken LG-JF-45. De politie heeft de auto internationaal gesignaleerd.

Politie stelt onderzoek in naar identiteit verdachte mishandeling

BERGEN OP ZOOM: De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van een man die betrokken zou zijn geweest bij een mishandeling van een 55-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Het slachtoffer zat rond 16.00 uur op het Plein 13 toen hij plotseling van een voorbijganger een klap in het gezicht kreeg. De voorbijganger is een vage bekend van het slachtoffer. Na de mishandeling moest de man zijn horloge en pinpas afgeven. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de man en hoopt hem binnenkort te kunnen aanhouden.

Drie gewonden bij aanrijding scooters/fietser

HALSTEREN: Bij een aanrijding op het fietspad van de Tholenseweg is dinsdagochtend een drietal personen gewond geraakt. Een 54-jarige bestuurder van een scooter uit Tholen reed achter een aantal fietsers op het fietspad en wilde deze inhalen. Een achter hem rijdende scooter bestuurt door een 16-jarige inwoner van Sint Maartensdijk zag deze manoeuvre over het hoofd en botste frontaal tegen zijn 54-jarige voorligger. Die laatste viel hierbij van zijn scooter waarna zijn voertuig op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer terecht kwam. Die schepte hierbij een 50-jarige fietser uit Hoogerheide die daardoor van zijn fiets viel en zeer slecht terecht kwam. De 50-jarige fietser kwam er het slechts vanaf en is met een gescheurde nekwervel en diverse wonden en kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis. Ook de 54-jarige scooterbestuurder moest met verwondingen worden opgenomen in het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 16-jarige bestuurder.

203 bekeuringen voor te hard rijden

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdagochtend tussen 09.40 uur en 12.00 uur een snelheidscontrole aan de Burgemeester Freijterslaan. Van de 1827 passanten waren er 203 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl hier een maximum geldt van 50 km/u.

Controle in het kader van Wij gaan weer naar school

SPRUNDEL/RUCPHEN/SCHIJF: In het kader van het project Wij gaan weer naar school, waarbij de politie zich inzet voor het vergroten van de veiligheid rondscholen, heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op verschillende plaatsen in de genoemde gemeenten. In totaal zijn er 67 bekeuringen uitgeschreven, waarvan:

54 x snelheidsovertreding

5 x niet dragen van de autogordel


1 x niet dragen helm


1 x niet volgen voor verplicht volgen verplicht (brom)fietspad

3 x fout parkeren


1 x gesloten verklaring


1 x geen rijbewijs


1 x onnodig voeren van mistlichtier

Auteur: Nicolette Bovenhorst