Politie Midden- en West Brabant

District Breda dinsdag 5 september

BREDA, 5 september 2006

Verwarde vrouw aangehouden

BREDA: Maandag 4 september rond 13.45 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een persoon vanaf een balkon van een woning aan de Spoorlaan stenen naar beneden gooide, naar voorbijgangers. Ter plaatse aangekomen wezen omwonenden de politie op een 51-jarige Bredase. De vrouw bleek verward te zijn en hulp nodig te hebben.

Een 41-jarige vrouw uit Breda deed aangifte van poging zware mishandeling. Zij was haar hond aan het uitlaten en werd daarbij net niet geraakt door een stoeptegel. Na overleg met Justitie werd besloten de verwarde vrouw aan te houden. Ze reageerde echter niet op roepen van de politiemensen en deed de deur niet open. Daarop heeft de politie met behulp van een timmerman de deur van de woning van de vrouw geopend en de woning betreden. De vrouw probeerde de politiemensen op afstand te houden door kokend water naar ze te gooien.

Ook dreigde ze met een schroevendraaier. Uiteindelijk wisten de politiemensen haar te overmeesteren. De politiemensen hebben daarop contact opgenomen met de GGZ, om te kijken of de verdachte vrouw kon worden opgenomen. Een arts van de crisisdienst van de GGD heeft de vrouw beoordeeld en beslist de vrouw gedwongen op te nemen.

Poging beroving pizzakoerier; verdachte aangehouden

BREDA: Een 17-jarige pizzakoerier uit Breda is maandag 4 september aan het einde van de middag op de Oude Vest het slachtoffer geworden van een poging beroving. De jongen was samen met een 20-jarige collega naar een bank op de Oude Vest gereden om de dagopbrengst te storten. Op het moment dat hij de tas met geld in de daarvoor bestemde kluis wilde stoppen, werd hij besprongen door een hem onbekende jongen, die de tas probeerde te pakken. Gelukkig wist de collega van het slachtoffer tussenbeiden te komen, waardoor de verdachte er zonder buit vandoor ging, daarbij achtervolgd door de 20-jarige man uit Breda. Die kreeg tijdens de achtervolging weer hulp van de 21-jarige bedrijfsleider van de pizzeria, die ondertussen was gealarmeerd. Het slachtoffer waarschuwde in de tussentijd de politie. Na een korte achtervolging wisten de pizzeriamedewerkers de verdachte in een parkeergarage aan de Claudius Prinsenlaan staande te houden en over te dragen aan de politie. De verdachte, een 18-jarige man uit Breda, is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Man aangehouden na verkeersovertreding en opgeven valse naam

BREDA: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van maandag 4 september op dinsdag 5 september rond 02.45 uur op de Academiesingel een automobilist. De man had de aandacht van de politie getrokken, omdat het achterlicht van zijn auto kapot was. Na onderzoek bleek de auto bovendien geen geldige APK te hebben.

De man gaf tijdens de controle een valse naam op, maar de politiemensen zagen zijn legitimatiebewijs liggen in de auto, waardoor hij meteen door de mand viel.

De man, een 24-jarige inwoner van Breda, bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij is meegenomen naar het politiebureau en na het afleggen van een verklaring, voorzien van meerdere bekeuringen, weer in vrijheid gesteld.

Verdachte mishandeling en bedreiging aangehouden

BREDA: De politie heeft dinsdag 5 september een 19-jarige man uit Breda aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van zijn 19-jarige ex-vriendin uit Breda.

De vrouw deed op 20 juli bij de politie aangifte van mishandeling en bedreiging. Ze vertelde dat ze al enige tijd werd lastig gevallen en bedreigd door haar ex-vriend. Op 20 juli zou hij haar, in het bijzijn van haar vriendin, op de Nieuwe Prinsenkade hebben geslagen, waardoor ze ten val kwam. De politie stelde een onderzoek in en nodigde de man uit een verklaring te komen afleggen op het bureau. Nadat hij tot twee keer toe niet was komen opdagen, kreeg de politie van Justitie toestemming de verdachte buiten heterdaad aan te houden.

De verdachte is dinsdag 5 september verhoord. Hij ontkent de vrouw te hebben mishandeld. Wel bekende hij de bedreiging. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Twee mannen raken rijbewijs kwijt na rijden onder invloed

BREDA: In de nacht van maandag 4 september op dinsdag 5 september heeft de Bredase politie twee automobilisten betrapt op rijden onder invloed. Beide automobilisten hadden dusdanig veel gedronken, dat ze hun rijbewijs kwijt raakten.

Rond middernacht trok een 35-jarige Pool de aandacht van de politie, toen hij opvallend langzaam de kruising van de Tuinzigtlaan en de Ettensebaan opreed. Hij werd op de Ettensebaan staande gehouden en gecontroleerd, waarbij bleek dat hij teveel gedronken had. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat zijn ademgehalte maar liefst 985 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij kreeg na overleg met Justitie een boete van EUR 1200,- opgelegd. Zijn paspoort is tijdelijk achtergehouden, totdat hij de boete betaald heeft.

Rond 02.10 uur controleerde de politie op de Leursebaan een 41-jarige man uit Breda. Ook hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daaruit bleek dat zijn ademgehalte maar liefst 930 ug/l was. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Bovendien is tegen hem proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Andre van den Hul