Gemeente Weert

5 september 2006

College van B&W besluit:

School en accommodatie swartbroek op locatie derckx

Het college van Burgemeester en Wethouders van Weert heeft vandaag besloten de locatie van de voormalige zaal Derckx aan de Ittervoorterweg in Swartbroek te bestemmen voor de nieuwe basisschool en een multifunctionele accommodatie (MFA). Verder willen B&W in goed overleg met betrokken partijen in Swartbroek de omvang van de MFA in combinatie met een café nader laten uitwerken.

Na gesprekken met belanghebbenden, verenigingen en schoolbestuur zijn twee opties voor een school en een MFA in Swartbroek onderzocht. Het ging daarbij om vestiging van school en multifunctionele accommodatie op de parkeerplaats bij de gymzaal of vestiging op de locatie Derckx.

Resultaten onderzoek
De mogelijkheid van vestiging van school en multifunctioneel centrum op de locatie Derckx met beperkte woningbouw blijkt mogelijk. De dekking van de uitvoering van de plannen zal tijdelijk uit onderwijsgelden geschieden. In de verdere toekomst zal de dekking grotendeels moeten komen uit opbrengsten van woningbouw op andere locaties in Swartbroek. Voor wat betreft de vestiging van de school en het multifunctioneel centrum op de parkeerplaats bij de gymzaal is gebleken, dat de benodigde ruimte voor school en multifunctionele ruimte ca. 1870 m² bedraagt bij bebouwing in een laag. Bij bebouwing in twee lagen is dat ca. 1430 m². De oppervlakte van het parkeerterrein is echter maar 1193 m². Naar de huidige inzichten kan dus worden geconstateerd dat er onvoldoende ruimte is om de school en het multifunctioneel centrum op de parkeerplaats te vestigen. Eerder was gebleken dat voor de voetbalvereniging het inleveren van het trainingsveld een probleem is. De resterende ruimte, die beschikbaar blijft voor training en oefenen, zou te beperkt van omvang worden.

2006.152 FS

---- --