Ingezonden persbericht


SWP Nieuwsbrief - September 2006

Scholing in begeleiding en verzorging van kinderen

Scholing in begeleiding en verzorging van kinderen voor leid(st)ers in kindercentra en sociaal-pedagogisch werkers. Deze vierdelige serie is een vertaling van het in Engeland verschenen boek 'Diploma Childcare' van Penny Tassoni en Kate Beith. Samen vormen ze een uitgebreid handboek voor leidsters in kindercentra en sociaal-pedagogisch werkers. Het bevat alle informatie die je als leidster in het kindercentrum zou moeten weten en kennen, je eigen Diploma Kinderopvang. Lees er alles over op: http://www.swpbook.com/754.

NAAR EEN PSYCHOLOGIE VAN OUDERSCHAP
Deel 2 van de serie Handboek Methodische Ouderbegeleiding De wetenschap heeft weinig aandacht voor ouderschap. De auteur, Alice van der Pas, doet een serieuze poging om dit onderontwikkelde gebied van de psychologie in kaart te brengen. Meer informatie op: http://www.swpbook.com/642.

FAMILIES IN BEELD
Inclusief dvd
Beschrijft een reeks werkvormen, waaronder de familiemuur, het heen-en-weerboekje en een zelfgemaakt intakeboek. De bijgesloten dvd brengt op een kleurrijke manier de ervaringen van enkele kindercentra en een school met de methodiek in beeld. Lees er alles over op: http://www.swpbook.com/790.

BIJZONDERE BROERS EN ZUSSEN
Verhalen en tips voor broers en zussen van kinderen met een handicap of ernstige ziekte Broers en zussen van kinderen met een handicap of ernstige ziekte hebben soms het gevoel dat ze er alleen voor staan, dat niemand hun ervaringen deelt. In dit boek vertellen kinderen van verschillende leeftijden in hun eigen woorden wat het voor hen betekent. Meer informatie op: http://www.swpbook.com/889.

TAO TEH KING
De vertolking van Archie J. Bahm, waarvan deze uitgave de eerste Nederlandse vertaling bevat, is baanbrekend vanwege zijn vernieuwende interpretatie van Tao als Natuur en Zijn. Nieuwsgierig? Kijk op: http://www.swpbook.com/767.

DIVERSTEIT IN BEDRIJF
Diversiteitsbeleid in arbeidorganisaties
Diversiteit is een thema waar veel over geschreven wordt. Wat zijn de valkuilen en uitdagingen van diversiteitsbeleid? Waarom zouden we er iets aan moeten doen? Hoe breng je diversiteit in het bewustzijn én in de praktijk? Lees er alles over op: http://www.swpbook.com/789.

OPBRENGSTEN VAN SOCIALE INVESTERINGEN
Anamneselijst voor hulpverleners
Deze bundel met bijdragen van verschillende auteurs gaat over (on)mogelijkheden om sociale investeringen zichtbaar en meetbaar te maken. Dit gebeurt aan de hand van een aantal uiteenlopende voorbeelden. Nieuwsgierig welke dat zijn? http://www.swpbook.com/905.

HERSTEL, EMPOWERMENT EN ERVARINGSDESKUNDIGHEID
van mensen met psychische aandoeningen
Het boek bevat een groot aantal indrukwekkende ervaringsverhalen. Verhalen van mensen over hoe zij het vinden om te leven met een psychische handicap en om psychiatrisch patiënt te zijn. Meer informatie is te vinden op: http://www.swpbook.com/838.

DE TWEELEDIGE WERKING VAN INTERMEDIAIREN VOOR BURGERPARTICIPATIE

Onderzoek naar de betekenis van de vrijwilligersondersteuning van de vereniging Humanitas voor burgerschap De overheid wil meer burgerparticipatie. Uit divers onderzoek blijkt dat Nederlandse burgers juist veel participeren, bijvoorbeeld in vrijwilligerswerk of door lidmaatschap van verenigingen. De auteur, Judith Metz, onderzocht aan de hand van de vrijwilligersondersteuning van vereniging Humanitas hoe dit zit. Lees er alles over op: http://www.swpbook.com/897 .

EN VERDER:
NIEUW! De najaarsaanbieding NINO
Een overzicht van nieuwe, aantrekkelijk geïllustreerde liedjesboeken en CD's die een gevarieerd muzikaal aanbod voor verschillende leeftijden bieden. Heeft u hem nog niet ontvangen? Vraag hem snel aan via http://www.swpbook.com/catalogus.php.

26 oktober 2006 Professionaliteit in de zorg voor de jeugd Over de kwaliteit en effectiviteit van de jeugdzorg

2 november 2006 HECHTING
Landelijk congres over hechting.

20 november 2006 RAAK
Op de internationale dag van de rechten van het kind, organiseert RAAK het 4e landelijke congres.

Voor meer informatie en aanmeldingen: http://www.logacom.nl/

Uitgeverij SWP SWP Persvoorlichting Beroepsorganizatie Phorza Levenskunst van ouderen