Saxion Hogescholen
BR>

di 05 september 2006

Saxion en ABN AMRO bouwen samen aan ondernemerschap en kennisontwikkeling

Tijdens de opening van het hogeschooljaar 2006 - 2007 heeft Saxion Hogescholen, met vestigingen in Enschede, Deventer en Apeldoorn, een samenwerkingsovereenkomst gesloten met ABNAMRO Bank. De bank financiert onder andere het lectoraat "Innovatief Ondernemerschap" voor een periode van vijf jaar. Als onderdeel van het partnership opent de bank een shop, speciaal gericht op jongeren, in de entreehal van de Saxion vestiging in Enschede. De bankshop wordt ook bemenst met studenten onder leiding van een coach van de bank.

Jaap Spoorenberg, directeur Zaken van ABNAMRO Twente: "Wij erkennen het groeiende kennistekort dat in Nederland ontstaat en willen graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Daarom investeren we als bedrijf nu ook in kennisontwikkeling en ondernemerschap. We hebben in het hoger beroepsonderwijs Saxion uitgekozen om mee samen te werken". Cor Boom, bestuursvoorzitter van Saxion, is blij met de samenwerking: "Op deze wijze zijn we in staat om kennis aan te dragen, waarmee de jonge, startende student - ondernemer een grotere kans op succes heeft en dat is in het belang van ons allemaal".

De opening van het hogeschooljaar op 5 september staat in het teken van de discussie over het onderwerp "Innovatief ondernemerschap in de kenniseconomie", waarover Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-Raad en George Kabalt, directeur Particulieren van ABNAMRO Bank, met elkaar en met studenten en docenten in discussie gaan. Dit thema past bij de samenwerking tussen de bank en de hogeschool en markeert ook de viering van het 10-jarig bestaan van de succesvolle ondernemersopleiding Small Business.

Saxion verwacht in het nieuwe studiejaar in totaal 6300 nieuwe voltijd- en deeltijd studenten; een record in haar bestaan.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------