Gemeente Sluis

Ter Schelde bij verhuizing naar Hooge Platen in Breskens

PERSBERICHT - 5 september 2006

Begeleiding bewoners Ter Schelde bij verhuizing naar Hooge Platen in Breskens

Voor de bewoners van het verzorgingscentrum Ter Schelde die verhuizen naar de zelfstandige woonzorgwoningen in het complex Hooge Platen in Breskens zal er veel gaan veranderen. Een nieuwe woonlocatie biedt immers andere faciliteiten. Op grond van de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) kunnen verschillende maatregelen worden genomen om zelfstandige bewoning zoveel mogelijk te versterken.

Dit kan in de vorm van het plaatsen van douchebeugels of het aanbieden van collectief vervoer. De medewerkers van de afdeling Sociale Zaken en Wet Voorzieningen Gehandicapten benaderen de betrokken bewoners actief om met hen de nieuwe situatie te bespreken en na te gaan op welke voorzieningen op grond van de wet- en regelgeving men aanspraak kan maken. Vervolgens zal de adreswijziging in de gemeentelijke bevolkingsadministratie worden verwerkt.

Deze integrale aanpak van de gemeente, de Stichting Woonzorg West Zeeuws-Vlaanderen en de stichting Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, is door de bewoners positief ontvangen. De gemeente Sluis loopt met deze integrale benadering vooruit op het dienstverleningsconcept. Heldere en duidelijker dienstverlening naar burgers staat hierbij voorop.