Gemeente Tilburg

Datum
5 september 2006

Op de fiets naar school

beter voor iedereen!

Fietscampagne gemeente Tilburg start 4 september

Op maandagmiddag 4 september 2006 heeft Wethouder Aarts van Verkeer & Vervoer bij scholengemeenschap de Grote Beemd het officiële startsein van de campagne Op de fiets naar school gegeven. De campagne loopt van 4 september tot en met 27 oktober 2006. Alle kinderen en ouders van de scholen de Driecant, de Leijbeemd, de Bloemaert (alle drie in de Reeshof), de Borne (in de Blaak) en de Rennevoirt (in Berkel-Enschot) doen mee. De kinderen van deze scholen hebben 4 september de hele dag verschillende activiteiten gedaan: zoals een fietsparcours afleggen en fietskunstwerken schilderen.

Tilburg fietst

Op 10 april 2006 heeft de gemeenteraad het fietsplan "Tilburg Fietst" vastgesteld. In dit plan staat dat de gemeente wil dat meer Tilburgers gaan fietsen. Basisschoolkinderen vormen een belangrijke doelgroep. Om de kinderen en hun ouders meer op de fiets te krijgen, heeft de gemeente deze campagne opgezet. Belangrijke uitgangspunten van de campagne zijn gezondheid, verkeersveiligheid en milieu.

Onderzoek Ministerie van Verkeer en Waterstaat
De gemeente Tilburg doet via deze campagne mee aan onderzoek van Ministerie van Verkeer en Waterstaat naar het effect van communicatiemiddelen op het fietsgebruik. Tilburg richt zich vanuit haar fietsbeleidsplan op de doelgroep basisschoolkinderen en neemt met deze campagne een voortouwpositie in Nederland.

Leuke wedstrijden
Tijdens de hele campagne wordt er voor de kinderen van alles georganiseerd. In de verkeerslessen op school wordt bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan fietsen. Ook zijn er leuke wedstrijden. Zo mogen de kinderen van 6 tot en met 10 jaar iedere dag dat ze niet met de auto naar school gebracht worden, een sticker plakken op hun eigen wedstrijdformulier. De klas die het meest gefietst heeft, wint. Ook de ouders worden betrokken bij de campagne onder andere door middel van informatiefolders. Alles staat in het teken van fietsen!

Actieve ouders

De gemeente kan er niet alleen voor zorgen dat basisschoolkinderen meer gaan fietsen. Ze hoopt dat ouders actief meedoen aan de campagne en vaker hun auto laten staan, zodat iedereen tijdens en na de campagne met plezier op de fiets naar school gaat.

Voor de pers
Imre van der Meulen, communicatieadviseur, 013 542 8805 Brugt Groenevelt, woordvoerder, 013 542 8333

---- --