Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ITALIAN JOB BY TYPHOON

RVG29 - 2006

Culinaire Trend

Creëer met The Italian job by Typhoon je eigen Italiaanse keuken

Passie voor pasta di pommodore, Fiatjes 500 en nog veel meer.

ZEIST - Smullen van La dolce vita.. het goede leven. De nieuwe keukenlijn The Italian job by Typhoon brengt de Italiaanse sferen in keuken en huis. De nostalgische retro look brengt je terug naar de jaren '50 en '60, waarin Fiatjes 500 en Vespa scooters het straatbeeld bepaalden...Waar er werd gezongen en gedanst in de keuken op de muziek van Claudio Monteverdi, de vader van de Italiaanse Opera, onder het genot van een heerlijke Chianti. Dit najaar introduceert Typhoon met The Italian Job by Typhoon een aantal nieuwe keukenhulpen en tafelaccessoires, met als eyecatcher "De Pastamaker". Hiermee kun je op de ouderwetse, handmatige manier je eigen spaghetti, ravioli, penne of andere pasta's maken. De basis voor het klassieke deeg met eieren is simpel: bloem, eieren en zout. Ongeveer 20 minuten kneden en 30 minuten laten liggen onder een keukendoek. Met de nostalgische handgreep kun je daarna zelf de pasta draaien die je wilt. Ook al kost het misschien wat extra kracht en moeite, de smaak zal alles goedmaken! Compleet met een houten droogrek.

Naast de pastamakers brengt Typhoon met The Italian Job een unieke lijn van keukenlinnen. Keukenschorten, keukendoeken en ovenwanten "letterlijk om in te lijsten" zo mooi! Sfeervolle prints van Vespa scooters, Fiat 500's, nostalgische fietsen, en de zoete lekkernijen waar de Italiaanse keuken ook zo bekend om is. De echte hobbykok kan natuurlijk niet zonder het belangrijke keukenlinnen!

Voorbereiden - het halve Italiaanse werk..
Wegen en afmeten is van groot belang voor het bereiken van culinaire hoogstandjes. Het legt de basis voor een gerecht. Zeer passend in het Italiaanse thema is de nieuwe spaghettimeter: een opvallend meetinstrument bestaande uit een viertal ringen, waar de spaghetti doorheen gestoken kan worden en meteen de juiste hoeveelheid afgelezen kunnen worden. De nostalgische en befaamde kruideniersweegschaal van Typhoon is ook in The Italian Job by Typhoon opgenomen, in een andere uitvoering. Het heeft nu een meer swingende look gekregen, want het ontwerp is wat ronder gemaakt. Zou er bij het ontwerpen ervan gedacht zijn aan de karikatuur van de Italiaanse kok, met zijn wat bredere, ronde formaat?

Voor het hakken van de verse kruiden is er de hachoir set, bestaande uit een rond houten plankje met een klein design hakmes. Voor het gratineren en raspen van de verse Parmezaanse kazen is er de bi-directional rasp set, waarmee twee richtingen op geraspt kan worden. Voor het snijden van pizza's is er de mezzaluna, met een rond snijblad.


*

Ingezonden persbericht