Gemiva-SVG Groep


P E R S B E R I C H T

Gouda, 5 september 2006

Gift voor spelotheek Spele-Spel

Silvo Helping Hand, het bij het Oranje Fonds ondergebrachte bedrijfsfonds van Silvo, schenkt spelotheek Spele-Spel een bedrag van
1.250 euro. Daarmee kan Spele-Spel haar assortiment uitbreiden. Spele-Spel is een spelotheek voor kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke meervoudige handicap in de regio Midden-Holland.

Spele-Spel opende in 2002 haar deuren, op initiatief van de Regionale Federatie van Ouderverenigingen en de Gemiva-SVG Groep. Spele-Spel is niet alleen een uitleencentrum, maar ook een plaats waar leden, hun ouders en hun begeleiders elkaar kunnen ontmoeten. Spele-spel heeft speelgoed, constructie- en snoezelmateriaal, maar ook spelmateriaal voor kinderen en jongvolwassenen met een visuele handicap. Daarnaast zijn er muziekinstrumenten, ontwikkelings- en fantasiemateriaal en software, gericht op de doelgroep.

Volgens Griet Vries, clustermanager van de Gemiva-SVG Groep, is Spele-spel een prima antwoord op de vraag naar speciaal speelmateriaal. "Geschikt speelgoed voor kinderen met een handicap is erg duur. Je schaft het niet zomaar aan. Veel kinderen moeten speelgoed langere tijd kunnen bekijken, voelen, ruiken en horen voordat duidelijk is hoe ze er op reageren en of ze er mee om kunnen gaan. Spele-spel biedt ze die mogelijkheid."

Wensen
Silvo Helping Hand verdubbelt het bedrag dat de speel-otheek uit eigen middelen uitgeeft aan speelgoed, tot een maximum van 1.250 euro. Spele-Spel is erg blij met deze gift. Griet Vries: "We vinden het belangrijk dat onze leden zelf aan kunnen geven waar behoefte aan is. We proberen aan die wensen te voldoen. Uit alleen het inschrijfgeld van onze 55 leden en de leenbedragen kunnen we geen nieuwe aanschaffen doen. We zijn dan ook afhankelijk van donaties en giften. Met de gift van Silvo Helping Hand kunnen we in ieder geval een muzikaal kralengordijn, een tast- carrousel, een paletto (communicatiemiddel met geluiden), computerspellen, een clownplaat en een trilplaat kopen."

Spele-Spel
Spelotheek Spele-spel bevindt zich aan de Bleulandweg 1a in Gouda, in het Centraal Bureau van de Gemiva-SVG Groep. Elke tweede en vierde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur en iedere eerste woensdag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur, is Spele-Spel geopend. Kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke meervoudige handicap en hun gezinnen kunnen lid worden.
Het werk van Spele-Spel is mogelijk door het enthousiasme en de inzet van vrijwilligers. Klik hier voor meer informatie over Spele-spel.

Silvo Helping Hand
Silvo Helping Hand is het bedrijfsfonds van Silvo en ondersteunt maatschappelijke organisaties die een belangrijke rol spelen in het leven van gezinnen in Nederland. Elk jaar kiest het fonds een thema waar het zich op zal richten. Voor 2006 zijn dat speel-o-theken. Silvo Helping Hand is ondergebracht bij het Oranje Fonds, het grootste nationale fonds op sociaal gebied.

Regionale Federatie van Ouderverenigingen
De Regionale Federatie van Ouderverenigingen is een samenwerkingsverband tussen verenigingen van ouders en familieleden van mensen met een verstandelijke handicap. Zij komen op voor de belangen van mensen met een verstandelijke handicap, hun ouders en verwanten.