Gemeente Bronckhorst
---

Gemeente Bronckhorst neemt deel aan regionaal 'Project integrale handhaving horeca'

Op 5 september is een speciale informatiebijeen-komst over integrale controles voor horeca-, sport- en recreatiebranche

Onlangs is de gemeente Bronckhorst gestart met het regionale 'Project integrale handhaving horeca'. Horeca-, sport- en recreatieondernemers hebben te maken met vele vormen van regelgeving. Onder meer milieuregels, bouwregels, drank- en horecaregels, kansspelvergunning en brandveiligheid. Regelmatig krijgen zij controleurs van verschillende disciplines over de vloer, van de gemeente, politie, brandweer of de Voedsel en Warenautoriteit, die erop toezien dat de regels in de onderneming worden nageleefd. In 2005 is in regionaal verband afgesproken om de samenwerking op het gebied van handhaving verdergaand te professionaliseren en ervaringen op te doen met integrale controles waarbij de diverse handhavingsinstanties gezamenlijk optreden. Het is de bedoeling dat straks niet meer voor ieder onderdeel een andere controleur aanklopt bij een bedrijf, maar dat 1 of 2 personen tijdens één bezoek op alle regels controleren. Deze nieuwe wijze van handhaven start de gemeente in de horeca-, sport- en recreatiebranche met het 'Project integrale handhaving horeca'.

Checklist
De gemeente stuurt begin volgende week naar iedere horeca-, sport- en recreatieondernemer een brief met een checklist met de vraag deze in te vullen en voor half september te retourneren. Het gaat er bij het project dus niet direct om dat de gemeente alle horeca-, sport- en recreatiebedrijven daadwerkelijk gaat controleren. Door het invullen van de checklist krijgt de gemeente, maar ook de ondernemer een goed overzicht van welke vergunningen hij/zij heeft en aan welke voorschriften voldaan moet worden op grond van deze vergunningen. Het is de bedoeling om vanaf eind september een aantal horeca-, sport- en recreatiebedrijven ook werkelijk te gaan controleren. Ook bedrijven die het de checklist niet invullen, kunnen bezocht worden. De controles gebeuren steekproefsgewijs.

Informatiebijeenkomst
Op 5 september a.s. om 14.00 uur organiseert de gemeente in het gemeentekantoor aan de Banninkstraat 24a in Hengelo Gld. de speciale informatiebijeenkomst 'Integrale handhaving horeca'. Alle horeca-, sport- en recreatiebedrijven in Bronckhorst zijn hierbij van harte welkom. Tijdens de middag vertellen medewerkers van de gemeente alles over de manier waarop toezicht en handhaving op diverse terreinen en in het bijzonder in de horeca-, sport- en recreatiebranche gebeurt in Bronckhorst. De gemeente start in september met een nieuwe handhavingorganisatie met een andere manier van werken dan voorheen. Ook hierop wordt nader ingegaan tijdens de bijeenkomst. Burgemeester Henk Aalderink is voorzitter van de bijeenkomst. Het hoofd van de afdeling Bouwen en milieu, Arne van Hout, houdt een korte presentatie over integrale handhaving en een toelichting op het horecaproject. Vervolgens geven de medewerkers die verantwoordelijk zijn voor bouw-, gebruiks- en milieuvergunningverlening en voor toezicht en handhaving voorlichting aan verschillende tafels. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via tel. (0575) 75 02 94 of e-mail: j.grobben@bronckhorst.nl.

Hengelo Gld, 18 augustus 2006

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 70.

---- --