Ingezonden persbericht


Persbericht: Borsbeek: Activisten GroenFront! leggen klacht neer voor huisvredebreuk

Op maandag 4 september deed de politie een illegale inval in de huidige verblijfplaats van de GroenFront! activisten in Borsbeek. Hierop legden de activisten klacht neer tegen zowel de politie als burgemeester Vlaeymans van Borsbeek, op basis van artikel 148 van het strafwetboek (huisvredebreuk). Een klacht bij de provinciegouverneur volgt nog.

Activist Fedde: "We wonen hier in het binnenfort sedert 1 september, we hebben dus huisvrede. De politie mocht hier dus niet binnenkomen zonder huiszoekingsbevel. Omdat ze net na de inval burgemeester Vlaeymans belden en deze toestemde in de inbeslagname van onze spullen, is die medeverantwoordelijk."

De activisten verhuisden op 1 september uit het Fort omdat er vleermuizen aankomen die zich beginnen voor te bereiden op hun winterslaap. "Op de eerste verdieping van het binnenfort zitten geen vleermuizen omdat het daar te licht is, door de dikke muren en plafonds hebben de vleermuizen die er onder zitten ook geen last van de activisten", aldus GroenFront! vleermuizenspecialist Bart en Bram Van Ballaer van Natuurpunt.

Tijdens de raid gisteren kondigde de politie aan vandaag of morgen deze illegale praktijk te zullen herhalen en tot volledige ontruiming te willen overgaan. Ook dat is hen niet toegestaan zonder dat de beheerder van het Fort de nodige juridische stappen onderneemt om een ontruimingsbevel te verkrijgen. Pas als de ontruimingstitel verkregen is kan de beheerder de politie vatten om de ontruiming uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u terecht op http://groenfront.nl/

Noot (

Ingezonden persbericht