Nederlandse primeur First 50 op Hiswa te water

Petra botter

Nederlandse primeur First 50 op Hiswa te water

St-Hilaire-de-Riez, juli 2006. Tijdens de Hiswa te water van 5 tot en met 10 september in IJmuiden, zullen Jachtwerf Serry, Waypoint Willemstad en Nautisch Kwartier Stavoren zich voor het eerst gezamenlijk presenteren als dealer van Bénéteau voor de Nederlandse markt. Onder de maar liefst zeventien te presenteren schepen bevinden zich vier primeurs en een (in tegenstelling tot eerdere berichtgeving) Nederlandse primeur, namelijk de First 50.

Het enorme succes van Bénéteau op de Nederlandse markt is de grondlegger van de nieuwe koers die Bénéteau heeft uitgestippeld. Want zowel de verkoop van motorjachten als de verkoop van zeiljachten is ook dit jaar weer boven verwachting. Jachtwerf Serry in Loosdrecht gaat zich, naast diverse andere activiteiten, specialiseren als Nederlands verkooppunt van Bénéteau motorjachten met merken als de Flyer, de Antarès of de Swift Trawler range. Binnenkort wordt dit verder uitgebreid met een Montecarlo reeks, met schepen van 27 tot 50 voet (Bootshow Parijs).

In Nautisch Kwartier Stavoren en in Waypoint Willemstad heeft Bénéteau maar liefst twee goed geoutilleerde dealers gevonden voor de zeiljachten. Hiermee wordt tevens tegemoet gekomen aan de vraag uit de markt naar een spreiding van verkooppunten.

Waypoint Willemstad is nieuw op de Nederlandse watersportmarkt en nog maar zeer recent gevestigd in Willemstad. Het bedrijf -verantwoordelijk voor de regio Zuid Holland- maakt onderdeel uit van de groep Ship Shop die al reeds 30 jaar importeur is van Bénéteau voor België.

Nautisch Kwartier is ontstaan vanuit een oud Fries geslacht van scheepsbouwers en is gevestigd op een historische locatie in Stavoren. De helling die nu wordt ingezet voor zeiljachten werd in vroegere tijden gebruikt voor de binnenvaart- en de visserijschepen. Nautisch Kwartier Stavoren is in elf jaar uitgegroeid tot een toonaangevende jachtmakelaar. Daarnaast is men dealer van Bénéteau zeiljachten voor de regio Midden- en Noord Nederland.

Waypoint Willemstad en Nautisch Kwartier Stavoren voeren beiden de merken First, Océanis en Cyclades.

U vindt de zeil- en motorjachten van Bénéteau tijdens de Hiswa te water aan de nieuwe F04 steiger van Marina Seaport IJmuiden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.beneteau.nl