Ingezonden persbericht


---Persbericht---

JS willen dat Maxima ook Voedselbank bezoekt

De Groninger Jonge Socialisten in de PvdA (JS) willen dat prinses Maxima bij haar werkbezoek aan Groningen ook de plaatselijke Voedselbank bezoekt. Vandaag werd bekend dat Maxima op 5 september de Stad bezoekt en volgens JS Groningen-voorzitter Michiel Emmelkamp ontbreekt deze armoedevoorziening op het programma. "De drie kabinetten Balkenende hebben gezorgd voor veel armoede. Het zou goed zijn als de prinses de mensen die daar de dupe van zijn geworden een hart onder de riem komt steken."

Bij de Voedselbanken worden voedselpakketten samengesteld door vrijwilligers voor mensen die niet van hun inkomen rond kunnen komen. De JS-voorzitter: "Volgens het programma krijgt de prinses alleen maar hele mooie en positieve dingen te zien: de Rijksuniversiteit, startende ondernemers, Groningen @Work en de nieuwe Grote Markt, maar wij zijn van mening dat de prinses ook dingen moet bezoeken waar de minder mooie kant van de maatschappij zichtbaar wordt. Een bezoek aan de Voedselbank zou daarom een mooie gelegenheid zijn om haar te laten zien dat er nog altijd bijzonder veel mensen zijn die het moeilijk hebben in Nederland."

Het bezoek zou volgens Emmelkamp twee doelen dienen: "Enerzijds zou het natuurlijk fantastisch zijn voor de vele vrijwilligers van de Voedselbank als prinses Maxima langs zou komen om haar waardering voor hen te uiten. Anderzijds is het eigenlijk triest dat de Voedselbanken nodig zijn omdat de overheid niet genoeg doet aan de armoedeproblemen in Nederland. Een werkbezoek van de prinses zou daarom dat probleem beter onder de aandacht van de bevolking kunnen brengen".

--- Einde persbericht----

Voor meer informatie, bel Michiel Emmelkamp, voorzitter JS Groningen, 06 4186 3939 Bij geen gehoor, bel Jorn Michels, vice-voorzitter JS Groningen, 06 1412 4931.

--
Jonge Socialisten afdeling Groningen
Haddingestraat 10
9711 KD, Groningen

http://www.js.nl/groningen jsgroningen@gmail.com