PvdA Rotterdam


Praat mee over de WMO

Vr 18 Aug 2006 - Redactie

Op 5 september organiseert de PvdA Rotterdam een expert-bijeenkomst over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wij nodigen u uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn en mee te praten over de WMO. De locatie is nog niet bekend en wordt zsm bekend gemaakt. Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst mail dan naar: svdmeer@stadhuis.rotterdam.nl dan kunnen wij rekening houden met het aantal mensen.

Datum: 5 september 2006
Tijd: 19.30 22.00 uur
Locatie: nog niet bekend

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning wordt op 1 januari 2007 ingevoerd. De Wet Voorziening Gehandicapten gaat op in de WMO en ook de huishoudelijke zorg gaat van de AWBZ naar de gemeente. De verordening WMO wordt op 12 september in de raadscommissie Maatschappelijke ondersteuning, Volksgezondheid en Participatie besproken en 29 september in de gemeenteraad.

Graag horen wij van u waar de PvdA op moet inzetten voor de WMO in Rotterdam. De bijeenkomst zal daarom gaan over de verordening WMO (zie bijlage). Hoe kunnen we ervoor zorgen dat er meer samenhang komt tussen wonen, welzijn en zorg? Wat is de rol van de deelgemeenten? Wat verandert er in het aanbod van zorg voor gehandicapten? En welke mogelijkheden hebben we voor een persoonsgebonden budget?

Voor de bijeenkomst worden onder meer mensen van de Thuiszorg Rotterdam, verschillende cliƫntenorganisaties en vertegenwoordigers van de deelgemeenten uitgenodigd. Als bijlage de WMO verordening zoals opgesteld door de gemeente Rotterdam.
Bijlagen: doc 2006 rvs voorzieningen maatschappelijke ondersteuning en afdoen motie duys.doc Zie het origineel