Llink


MoveYourAss TV afl. 13

Stinkende Euro's

05-09-2006 00:45 uur NED3

16-12-2005 19:55 uur NED3

MoveYourAss

Programma pagina

uitzending(en)

di 5 september 2006 van 00:45 uur tot 01:10 uur op NED3
vr 16 december 2005 van 19:55 uur tot 20:20 uur op NED3


deze aflevering

Stinkende Euro's
Minister Zalm kreeg vorige week een bijzonder cadeau; een koffertje met 'eerlijke' euro's. Dit als symbool omdat hij de weddenschap met de actie 'De Euro Stinkt' heeft verloren. Hij moet zich nu gaan inzetten om Nederlandse euro's van 'eerlijke' katoen te gaan maken. "Waarom stinken die euro's dan zo?", vroeg Eline zich ook af.

Meer info over de actie: www.eurostinkt.nl

White Band Day
Vorige week zaterdag was het alweer tijd voor de derde Internationale 'White Band Day'. Aandacht deze keer voor oneerlijke handel en hoe dit zorgt voor armoede in de wereld. Ook deze dag begon de WTO-top, waar regeringleiders met elkaar om de tafel zitten om te praten over deze handel.

Meer over de campagne in Nederland: www.maakhetwaar.nl

New Orleans in Rotterdam
In augustus van dit jaar zorgde de orkaan Katrina voor een ramp in de Amerikaanse stad New Orleans. 'The Big easy' en stad van de jazz. De dijken braken en een overvloed aan water verwoestte de stad. Ook het wereldberoemde conservatorium van New Orleans ontkwam er niet aan. Geluk voor een aantal studenten; het Rotterdamse conservatorium bood ze een studie aan.

Site van het Rotterdams Conservatorium: www.codarts.nl

Nét even anders
Niels Koldewijn (26) wilde iets anders, meer zien van de wereld, maar ook iets positiefs doen. Vrijwilligerswerk bijvoorbeeld, maar dan nét even anders. Het resultaat? FairGroundSessions, met als belangrijkste motto: 'a better life'. Reizen en feesten, maar zo dat ook andere mensen er beter van worden.

Meer over FairGroundSessions: www.fairgroundsessions.nl