Ingezonden persbericht

EMBARGO TOT DINSDAG 5 SEPTEMBER 2005, 18.00 UUR

Zuidas best onderhouden bedrijvengebied in Amsterdam

Stadsdeel Zuideramstel winnaar ORAM-prijs 2006

De Zuidas is het best onderhouden bedrijvengebied in Amsterdam. Wethouder Erik Koldenhof van stadsdeel ZuiderAmstel heeft tijdens de Zomerborrel van ondernemersvereniging ORAM op dinsdag 5 september in Artis uit handen van voorzitter Jasper Heusdens de ORAM-prijs 2006 ontvangen. Westpoortbeheer kreeg een eervolle vermelding voor het onderhoud van de bedrijventerreinen Teleport, Sloterdijk I, II en III.

Winnaar stadsdeel ZuiderAmstel scoorde een 8,5 voor het beheer en onderhoud van de Zuidas. Hoewel er veel wordt gebouwd in het gebied, weet het stadsdeel een hoog beheerniveau te realiseren, zo luidt het oordeel van het juryrapport. Ook is het stadsdeel actief betrokken bij de voorlichting aan de bedrijven over de werkzaamheden die aan de wegen plaatsvinden, zoals in Vivaldi.

Wethouder Koldenhof ontving de OROM-wisseltrofee Bergen verzetten, die is ontworpen door kunstenares Corry Ammerlaan-Van Niekerk. Het beeldje symboliseert de zware arbeid die moet worden verricht om de Amsterdamse bedrijventerreinen te onderhouden. Verder wordt op woensdagochtend 6 september omstreeks 9.00 uur op de werf van het stadsdeel aan de Van Heenvlietlaan 50 een bord onthuld. Daarop staat vermeld dat het Stadsdeel ZuiderAmstel de winnaar is van de ORAM-prijs 2006.

De dienst Westpoortbeheer van de gemeente Amsterdam scoorde voor het onderhoud van de gebieden Sloterdijk I, II en III een 8,5 en voor het beheer van Teleport een 8. Daarmee is Westpoort vlak achter de Zuidas geëindigd. Westpoortbeheer heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in de verbetering van de Sloterdijkterreinen. Daarbij zijn ook de ondernemers betrokken. Ook worden er innovatieve methoden bij de aanbesteding van werken gebruikt. Westpoortbeheer won vorig jaar de ORAM-prijs.

De ORAM-prijs voor het best onderhouden bedrijventerrein is een initiatief van de Ondernemersvereniging ORAM, dé belangenorganisatie van het Amsterdamse en regionale bedrijfsleven. De wisselprijs is in 2001 ingesteld om het beheer van de Amsterdamse bedrijventerreinen de aandacht te geven die het verdient. Sinds de invoering van de prijs is de kwaliteit van de zestien gebieden sterk verbeterd. De bedrijfsterreinen worden om de drie maanden onderworpen aan een kbb-meting (kwaliteit beheer bedrijventerreinen).

Dinsdag, 5 september 2006.

Noot voor de pers
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Mike Schellart, communicatieadviseur ORAM, tel. 020-530 147, mob: 06-12161072

email: schellart@oram.nl

---- --