Gemeente Elburg


Publicatie 5 september 2006

Week 36

1. Afsluitingen wegen i.v.m. Open monumenten- / Botterdagen
2. Programma Open Monumentendag & Botterdagen Elburg 7 - 8 - 9 september 2006

3. Afsluiting wegen

4. Afsluiting Jukweg i.v.m. saneringswerkzaamheden.
5. Goedkeuringsbesluit artikel 11 WRO

6. Inspraak over het conceptbestemmingsplan `Vossenakker' te Elburg/Oostendorp

7. Omruilaktie gft-container

8. Info Mantelzorg / Actie `verras de mantelzorger' geslaagd!
9. Energie besparen in het huishouden (2)

10. Verleende vergunningen

11. Natuur- en Landschapsverordening 1997

12. Afgegeven bouw- en sloopvergunningen


---

_______________________

Afsluitingen wegen i.v.m. Open monumenten- / Botterdagen
* Havenkade: vanaf vistaria Hoeve tot aan de J.P. Broekhovenstraat donderdag 7 september a.s. vanaf 18.00 tot 21.30 uur; vrijdag 8 september a.s. vanaf 17.00 tot 21.30 uur; zaterdag 9 september a.s. vanaf 06.30 tot 18.30 uur.
* Binnenstad Elburg:
zaterdag 9 september a.s. van 10.00 tot 18.00 uur.
* Zwolseweg indien noodzakelijk:
zaterdag 9 september a.s. Indien het parkeerterrein 't Schootsveld bezet is wordt de Zwolseweg vanaf de rotonde met de Zuiderzeestraatweg Oost afgesloten voor alle verkeer.
* Bagijnendijkje - Oude Kerkhofsweg
zaterdag 9 september a.s. van 07.00 tot 18.00 uur.
* Oude Bleeksweg - Kamperdijkje
zaterdag 9 september a.s. van 06.30 tot 18.30 uur.

Bovengenoemde straten en wegen worden afgesloten voor al het verkeer, voetgangers en ontheffinghouders uitgezonderd.

Tijdelijk parkeerkeerverbod aan één zijde van de wegen en straten bedrijventerrein Kruimaten

* Voor alle wegen en straten op het bedrijventerrein Kruismaten zaterdag 9 september a.s. van 06.30 tot 18.30 uur.

De tijdelijke afsluitingen worden uitgevoerd met de daarvoor bestemde afzethekken voor zien van het bord C1 en het tijdelijke parkeerverbod met het bord E1.

Huisartsenpraktijk dokter Hutten

De huisartsenpraktijk van dokter Hutten heeft op zaterdag 9 september a.s. dienst. Bezoekers die een bezoek aan de huisartsenpraktijk moeten brengen op bovengenoemde dag dienen er rekening mee te houden dat er enige vertraging op kan treden i.v.m. drukke verkeersbewegingen in en rond de aanvoerwegen naar Elburg Vesting. Geadviseerd wordt om gebruik te maken van de route via de Nunspeterweg - Goorpoort vesting Elburg - Beekstraat. U dient de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Naar boven

Programma Open Monumentendag & Botterdagen Elburg 7 - 8 - 9 september 2006

Donderdag 7 september 2006

14.30 uurOpening expositie in het Gruithuis

16.00 uurHerdenking 50 jaar afsluiting Elburg van open water in de Grote / St. Nicolaaskerk

te Elburg

19.30 uurIntocht varende Monumenten Haven Elburg met medewerking van plaatselijke

muziekverenigingen

Vrijdag 8 september 2006

09.30 uurVertrek deelnemers Bedrijvenwedstrijd. Voor informatie over de Bedrijvenwedstrijd

kunt u kijkenop www.botterselburg.nl.

12.30 uurBedrijvenwedstrijd Botters ter hoogte van de dijk nabij Biddinghuizen tussen Elburg en
Harderwijk

16.30 uurIntocht deelnemersveld Bedrijvenwedstrijd in de haven van Elburg

19.00 uurOptreden Kop van't Ende bij de haven van Elburg.

21.00 uurOp diverse plaatsen live muziek in de binnenstad.

Zaterdag 9 september 2006

10.00 - 17.00 uur Bottermarkt bij de haven en diverseattracties in de Binnenstad

10.00 - 16.00 uur Feest op de Vischmarkt

17.00 uur Afsluiting Botter- / Monumentendagen met shantykoren festival op de Vischmarkt.

Voor meer informatie kijk op www.elburg.nl

Naar boven

Afsluiting wegen

* Singel gedeeltelijk
Op vrijdag 15 september 2006 wordt vanaf 17.00 tot 20.00 uur een gedeelte van de Singel afgesloten voor alle verkeer, voetgangers uitgezonderd.

* Mezenbergerweg
In de periode van 4 tot 21 september zullen pagagestroken worden aangelegd langs de Mezenbergerweg. In verband met de werkzaamheden zal de weg overdag worden afgesloten voor het doorgaande verkeer. De woningen en percelen aan de Mezenbergerweg zullen bereikbaar blijven.

De afsluiting wordt gerealiseerd met de daarvoor bestemde hekken voorzien van het bord C1.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 688691.

Naar boven

Afsluiting Jukweg i.v.m. saneringswerkzaamheden

In de week van maandag 4 september zal de Jukweg worden afgesloten i.v.m. bodem saneringswerkzaamheden t.h.v. de huisnrs. 3 t/m 7. De afsluiting zal gedurende de werkzaamheden zijn afgesloten. Er zal door politie worden gecontroleerd op sluip- en vrachtverkeer door de Korte Jukweg.

Naar boven

Goedkeuringsbesluit artikel 11 WRO

Burgemeester en wethouders van de gemeente Elburg maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 11 juli 2006, nr. 2006-013942 goedkeuring hebben verleend aan wijzigingen van de bestemmingsplannen "Het Honigsveld" en "Buitengebied Elburg", die voorzien in een planologisch en juridisch kader ten behoeve van de reconstructie van een gedeelte van de Jukweg en de reconstructie (verharding) van de Korte Jukweg.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van woensdag 6 september a.s. gedurende een periode van zes weken voor een ieder in het gemeentekantoor (afdeling Ruimte en Grond) ter inzage.

Tegen het goedkeuringsbesluit kan een belanghebbende gedurende deze termijn, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het goedkeuringsbesluit treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking tenzij binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Nadere inlichtingen daarover kunnen worden ingewonnen bij het gemeentekantoor, afdeling Ruimte en Grond, tel. 0525-688641 of het provinciaal bestuur van Gelderland te Arnhem.

Naar boven

Inspraak over het conceptbestemmingsplan `Vossenakker' te Elburg/Oostendorp

Burgemeester en wethouder verlenen inspraak op het voornemen om te komen tot de realisering van een nieuwe woonwijk en de bouw van een VMBO-school* in de kern Elburg/Oostendorp.

Inspraak wordt daarvoor verleend op het conceptbestemmingsplan `Vossenakker'.

Het conceptbestemmingsplan Vossenakker is opgesteld voor het gebied globaal omsloten door de Oostelijke Rondweg, de Oostendorperstraatweg en de Algemene Begraafplaats te Elburg/Oostendorp. Het voornemen bestaat om in dat gebied te komen tot woningbouw, de bouw van een VMBO-school en daarbij behorende infrastructuur en andere functies, zoals openbaar groen en tuinen.

In het gebied ten zuiden van de te realiseren VMBO-school en de inmiddels gerealiseerde ontsluitingsweg (Kruidenlaan) wordt de mogelijkheid gegeven om ter plaatse maximaal 165 nieuwe woningen te bouwen in de vorm van o.a. appartementen, rijtjeswoningen en vrijstaande woningen. Aan dit gebied is de bestemming "wonen - uit te werken" gegeven. Dit gebied is onder meer bestemd voor wonen, woonstraten, groenvoorzieningen, parkeer- en speelvoorzieningen. Te zijner tijd zal in zogenaamde uitwerkingsplannen worden aangegeven welke woningen op welke plaats worden gebouwd en hoe deze worden ontsloten.

De in het gebied reeds aanwezige woningen langs de Oostendorperstraatweg worden in het nieuwe conceptbestemmingsplan als zodanig gehandhaafd, met uitzondering van de woning Oostendorperstraatweg 13A/B. Deze komt onder het overgangsrecht te vallen. Langs de Oostendorperstraatweg wordt de bouwmogelijkheid voor enkele woningen toegevoegd. De percelen Oostendorperstraatweg 15 en 17 worden in dit plan omgezet van een beperkt agrarische functie met woondoeleinden, naar alleen een woonbestemming.

Het conceptbestemmingsplan ligt met ingang van 6 september 2006 gedurende zes weken voor een ieder op het gemeentekantoor (afdeling Ruimte en Grond) te Elburg/Oostendorp ter inzage. Tevens zijn rapporten van de diverse onderzoeken die ten grondslag liggen aan het conceptbestemmingsplan daaraan toegevoegd. Het conceptbestemmingsplan (niet de onderzoekrapporten) is tevens in te zien via de website van de gemeente: www.elburg.nl , E-loket; (blader op alfabet) B; (producten B) bestemmingsplannen inzage; (thema's) conceptbestemmingsplan Vossenakker.

Belanghebbenden en ingezetenen van de gemeente Elburg kunnen gedurende de inspraaktermijn naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het conceptbestemmingsplan naar voren brengen. Schriftelijke reacties moeten worden ingediend bij burgemeester en wethouders. Het indienen van mondelinge zienswijzen kan tijdens openingstijden aan de balie van de afdeling Ruimte en Grond van het gemeentekantoor. Indien men buiten openingstijden van de balie een mondelinge zienswijze wil indienen, kan hiervoor een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar van de afdeling Ruimte en Grond, of in voorkomend geval (bijv. bij afwezigheid) bij een andere medewerker van deze afdeling. Tevens kan een mondelinge zienswijze, tijdens kantooruren, telefonisch worden ingediend. Het is van belang dan duidelijk aan te geven dat sprake is van een mondelinge inspraakreactie op het conceptbestemmingsplan Vossenakker. Van hetgeen mondeling naar voren is gebracht wordt een verslag gemaakt.


* Voor de bouw van de VMBO-school is in het verleden vrijstelling/bouwvergunning verleend. De bouw is op dit moment geschorst.

Inlichtingen over het conceptbestemmingsplan kunnen worden verkregen bij de behandelend ambtenaar de heer G. Steentjes, medewerker van de Afdeling Ruimte en Grond, telefoon 688634.

Naar boven

Omruilaktie gft-container

Elk huishouden in de gemeente Elburg heeft voor het gescheiden aanbieden van het groente-, fruit- en tuinafval een container met een inhoud van 140 liter*. Deze container blijkt echter voor velen te klein. Omdat een goede afvalscheiding belangrijk is, biedt de gemeente de mogelijkheid om de 140 liter groene container om te wisselen voor een 240 liter groene container. Deze is net zo groot als de grijze container voor het overige afval.

In de container zijn beluchtingsgaten aangebracht, zodat de inhoud kan indrogen. Dat reduceert het gewicht en bespaart op de kosten van verwerking. De praktijk heeft geleerd dat dit niet leidt tot geurhinder. De 240 liter container kunt u net zo vaak laten legen als een 140 liter container.

Om de juiste hoeveelheid containers te kunnen bestellen is het nodig te weten wie er belangstelling voor heeft. De omwisseling is kosteloos en ook de jaarlijkse afvalstoffenheffing verandert er niet door. Het is de bedoeling om de omwisseling dit najaar uit te voeren. Wie geen behoefte heeft aan een grotere container, behoudt zijn huidige container.

Laatste kans!

De gemeente Elburg heeft al heel veel formulieren ontvangen. Heeft u het formulier nog niet ingevuld? U heeft tot uiterlijk 8 september 2006 nog de kans om het formulier te sturen naar: gemeente Elburg, t.a.v. afd. cbg, Postbus 70, 8080 AB Elburg of af te geven op het gemeentekantoor aan de Zuiderzeestraatweg Oost 19 in Oostendorp.

Indien u zich aanmeldt voor de omruil zult u t.z.t. worden geïnformeerd over het moment van omruilen.


*In de binnenstad van Elburg bestaat ook de mogelijkheid om voor een citybin te kiezen.

Klik hier voor de bon

Naar boven

Info Mantelzorg / Actie `verras de mantelzorger' geslaagd!

Vanaf 15 juni tot 1 augustus kon iedereen een mantelzorger in de gemeente Elburg opgeven bij WIEL zodat hij of zij een verrassingspakketje zou kunnen ontvangen. Er werden in totaal ruim honderd mantelzorgers aangemeld. Dat is een groot aantal, want er zijn meer mantelzorgers dan je zo op het eerste gezicht zou denken.

Inmiddels zijn we al een eindje verder in de tijd en zijn de meeste pakketjes ook uitgedeeld. Heel veel mantelzorgers waren aangemeld door iemand uit hun omgeving, waardoor de verrassing bij menigeen ook echt heel groot was. Vooral het feit dat het toch niet onopgemerkt blijft dat je je inzet als mantelzorger heeft velen goed gedaan. Het is zo vanzelfsprekend, of zoals iemand zei: `het is toch plicht', dat het prettig is als daar op een positieve manier een beetje aandacht aan gegeven wordt.

Het tasje met leuke spullen dat de medewerkers van WIEL hebben rondgebracht, bestond uit een aantal artikelen dat verkregen was van verschillende winkeliers uit de gemeente Elburg. Mede door hun inzet is deze actie tot een succes geworden. Namens iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt, willen we met name al deze winkeliers nogmaals heel hartelijk bedanken!

Ondernemers Elburg, de Vrijheid

De bloemenhof, Primera Bruijnes, Boni Supermarkt, Kruithof groente en fruithandel, EP Elburg, Snackbar Petit Restaurant De Vrijheid en Supermarkt Plus.

Ondernemers 't Harde

Super de Boer, Boni supermarkt, Copydruk 't Harde, Dickhof Rijwielhandel, Wereldwinkel 't Harde, Drogisterij De Maretak, Bloemenmagazijn De Vuurdoorn, Brood- en banketbakker Grootkarzijn en Blokker.

Ondernemers Doornspijk

Schreurs E-markt, Keukenstudio Doornspijk en firma Synave.

Ondernemers Elburg Centrum

Apollo Byoux Giftshop, Trendpark, Jacqueline Exclusief, Brood en banketbakker Schenk, opticien Het Huis, Bloembinderij "Yme", Intertoys Speelgoedwinkel, Reint Withaar, Bruna van de Pol, VVV Elburg, Restaurant Partycentrum De Haas, Grootkarzijn groente en fruit, Louis Kappers, Zon en haarstudio de Knipmuts, Viswinkel "Het Bottertje", Groente & zo, Gall & Gall Jan Vos, Hema, Wereldwinkel, Bakkerij H. Docter, Lijstenmaker Pool en Ursula's fotografie.

Naar boven

Energie besparen in het huishouden (2)

Energie besparen bij verwarmen en warm water:

* Zet de kamerthermostaat een uur voor vertrek of slapen gaan op 13 tot 15 graden. Het huis koelt dan niet teveel af en kan 's ochtends zonder veel extra energie weer opwarmen. Dit kan u EUR 35,- per jaar besparen.
In huizen die na 1994 gebouwd zijn is het efficiënter het huis 's nachts op dezelfde temperatuur te houden, dan om het huis 's ochtends weer warm te stoken. Deze huizen zijn zeer goed geïsoleerd en hebben vaak vloer- of wandverwarming
* De thermostaat overdag één graad lager, bespaart gemiddeld 7% op uw energiegebruik voor verwarming. Dat is 90 m3 gas of EUR 51,-.
* Zeker als het huis geen dubbele beglazing heeft, gaat er veel warmte verloren via de ramen. Als u 's avonds de gordijnen sluit houdt u veel warmte binnen.

* Zet de pomp van de centrale verwarming in de zomer uit. Laat de pomp wel 1 keer per maand even lopen om te voorkomen dat deze vast gaat zitten. Bij een combi-ketel kunt u de pomp niet uitzetten.
* Als u langer dan 5 dagen van huis gaat, kunt u de waakvlam van geiser en cv-ketel uitdoen. Ook 's zomers kan de cv-waakvlam uit. Dit bespaart ca. 90 m3 gas of EUR 51,-.

* Per keer staan wij gemiddeld 8,5 minuten onder de douche. Eén minuut korter douchen bespaart warm water en dus energie.
* Een bad kost meer warm water dan een douche. Ligt u graag lang in bad, laat dan de badkuip aan de buitenkant isoleren. Het water blijft dan langer warm.

Bij onze berekeningen is uitgegaan van een gemiddeld huishouden (2,4 personen), een gasprijs van EUR 0,57 en een elektriciteitsprijs van EUR 0,20 (prijspeil 2006).

TIP: leen bij de afdeling Milieu een energiemeter. U kunt dan zien hoeveel energie uw apparaat gebruikt.

Naar boven

Verleende vergunningen

Stichting kinderopvang Elburg p/a mevrouw J. Knigge, Wimpel 2, 8081 JS Elburg heeft vergunning ontvangen voor het organiseren van een baby- en peutermarkt op 16 september 2006. Locatie: Wimpel 2 te Elburg. Verzonden: 28 augustus 2006.

Comité Open Monumenten- / Botterdag p/a de heer H. van den Pol, Beekstraat 14, 8081 EC Elburg heeft vergunning ontvangen voor het organiseren van diverse activiteiten op 7, 8 en 9 september 2006. Locatie: haven en binnenstad van Elburg. Verzonden: 1 september 2006.

Inlichten verkrijgbaar bij de afdeling Civiel Beheer en Groen, tel. 0525-688691.

Bezwaar is mogelijk, zie colofon.

Naar boven

Natuur- en Landschapsverordening 1997

Aangevraagde ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. vier grove dennen, twee Amerikaanse eiken, een beuk en een douglasspar op het perceel Eperweg 84 te 't Harde.
2. vijf sparren op het perceel Cristallina 9 te 't Harde.
3. een zomereik op het perceel Havenkade 5 te Elburg.
4. van een houtwal in de nabijheid van het perceel Stoopschaarweg 5 te Elburg.

5. drie lariksen op het perceel Beukenlaan 8 te Doornspijk.
6. een cypres op het perceel Vrijheidsstraat 10 te Elburg.

Zienswijzen op deze aanvragen tot een week na 5 september in te dienen bij de afdeling Milieu van de Gemeente Elburg, Postbus 70, 8080 AB te Elburg.

Verleende ontheffing voor het vellen/afzetten van:
1. een beuk op het perceel Kievitsbloem 3 te Elburg (met herplantplicht).

2. een ceder op het perceel Nunspeterweg 22 te Elburg (met herplantplicht).

3. het afzetten van een aantal houtsingels in de nabijheid van het perceel Zuiderzeestraatweg West 139 A, kadastraal bekend, sectie G, nummers 3980-4613-4614-2220-2037-2038-2194-2047 te Doornspijk.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon)

Naar boven

Afgegeven bouw- en sloopvergunningen

Lichte bouwvergunningen

1. Vackenordestraat 31, Elburg: bouwen van een garage.
2. Berkenweg 2, Doornspijk: gedeeltelijk vernieuwen van een hekwerk.
3. Paardebloem 10, Elburg: gedeeltelijk vernieuwen van de tuinomheining.

4. Tra 15, 't Harde: plaatsen van een dakkapel.

Sloopvergunning

1. Oostendorperstraatweg 17, Elburg: slopen van een woning en een 3-tal opstallen.

Reclamevergunning

1. Oostendorperstraatweg 11, Elburg: plaatsen van een vrijstaand reclamebord.

De vergunningen zijn verzonden op 5 september 2006.

Bezwaar is mogelijk (zie colofon).

Ingekomen aanvraag om lichte bouwvergunning

1. Zuiderzeestraatweg West 148, Doornspijk: bouwen van een noodwoning en een recreatiewoning.

2. Paardebloem 6, Elburg: gedeeltelijk plaatsen van een schutting.
3. Achterweg 2, Elburg: gedeeltelijk vergroten van een schoolgebouw.
4. Oostendorperstraatweg 1W, Elburg: plaatsen van een hok.
5. Zwaluwenburg 3, 't Harde: veranderen van een zolderruimte.

Ingekomen aanvraag op grond van artikel 11 van de Monumentenwet
1. Zwaluwenburg 3, 't Harde: veranderen van een zolderruimte.

Deze publicatie betekent niet dat de vergunningen zijn of worden verleend. Op een ingekomen aanvraag kan geen zienswijze of bezwaar worden ingediend.

Naar boven