SBS Broadcasting Group

SBS Broadcasting verwerft toonaangevend muziektelevisiekanaal in Roemenië

LUXEMBURG, September 5 /PRNewswire/ --
SBS Broadcasting Sàrl (NASDAQ: SBTV) heeft vandaag aangekondigd dat zijn volledige Roemeense dochteronderneming, Amerom Television S.R.L., de aankoop heeft voltooid van het meest populaire muziekkanaal van Roemenië, TV K Lumea. Met aandacht voor moderne internationale en binnenlandse hitmuziek is TV K Lumea de leider in kijkcijfers voor de 15-24 urban-doelgroep. TV K Lumea werd in 1999 gelanceerd als het eerste muziekkanaal van Roemenië in de plaatselijke taal. De voorwaarden van de aankoop zijn vertrouwelijk.

Patrick Tillieux, Chief Operating Officer en dienstdoend Chief Executive Officer van SBS, gaf als commentaar op de aankondiging: "Het is ons een genoegen om het meest populaire muziektelevisiekanaal in Roemenië aan te kopen. We zullen het kanaal opbouwen met onze ervaring met de succesvolle muziektelevisiekanalen The Voice TV in de Scandinavische landen en onze mogelijkheid het kanaal volledig te integreren met onze andere Roemeense activiteiten, Kiss FM, en ons op de jeugd georiënteerde televisiestation, Prima TV, waardoor ons aanbod van meerdere kanalen wordt versterkt. Deze investering onderstreept onze betrokkenheid om onze zaken in Roemenië te laten groeien en om verdere mogelijkheden in de regio op te zoeken."

Christoph Buerge, Chief Executive Officer van de televisie- en radioactiviteiten van SBS in Roemenië, merkte op: "We kijken ernaar uit om te werken aan de marktleiderspositie van TV K Lumea en om zijn publiek te verruimen door innovatieve programmering die het jonge publiek van het kanaal aanspreekt, met speciale aandacht voor de huidige Roemeense populaire-muziekscene."

SBS is actief in verscheidene opkomende markten in Zuidoost-Europa. In Roemenië is SBS eigenaar van Prima TV en van het leidende radionetwerk van het land, Kiss FM, en Magic FM. In Bulgarije is SBS eigenaar van de netwerken Radio Vitosha en Radio Vesselina, en van Radio Atlantik, Radio Ritmo en Vesselina TV. SBS is ook eigenaar van het nummer één radiostation in Athene, Griekenland, Lampsi FM.

SBS beheert ook de populaire muziektelevisiekanalen The Voice TV in Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland.

Over SBS Broadcasting Group

SBS Broadcasting Group is een van de leidende omroepgroepen van Europa, met toonaangevende commerciële televisie, betaalkanalen, radiozenders en aanverwante drukbedrijven in West-, Midden- en Oost-Europa. SBS heeft op dit moment omroepactiviteiten in België (Vlaanderen), Bulgarije, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Noorwegen, Roemenië, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. SBS wordt gecontroleerd door fondsen die worden geadviseerd door twee toonaangevende private aandelenfirma's, Permira en KKR. Telegraaf Media Groep N.V. (TMG) uit Nederland is ook aandeelhouder in SBS, met een aandelenbelang van 20. www.sbsbroadcasting.com