ARINSO

Published: 07:00 05.09.2006 GMT+2 /Source: ARINSO /BXS: ARIN /ISIN: BE0003782969

ARINSO 1H06 resultaten: ARINSO verwacht verdubbeling van HR & Payrollcontracten voor 2006

Dealflow accelereert in alle regio's
Sterke resultaten voor de eerste helft van 2006:
Netto-omzet:       ¤ 97,8 miljoen (+ 15%)
EBITDA:            ¤ 9,8 miljoen (+ 20%)
EBITA:             ¤ 8,2 miljoen (+ 19%)
Nettowinst:          ¤ 5,9 miljoen (+ 4%)

Brussel, 5 september 2006

ARINSO International (Euronext Brussel: ARIN), een wereldwijde aanbieder van innoverende HR-diensten en -oplossingen, is goed op weg om het totaal aantal werknemers waarvoor het bedrijf de personeelsadministratie verzorgt in Europa, Amerika en Zuidoost-Azië te verdubbelen. Begin 2006 had ARINSO People Services contracten lopen om HR diensten te leveren aan 300.000 werknemers wereldwijd; dankzij de nieuwe contracten in de eerste helft van dit jaar verwacht ARINSO dat het begin 2007 de kaap van de 600.000 werknemers zal ronden. Daarmee loopt het bedrijf voor op plan. Deze groei bewijst de steeds sterkere positie van ARINSO in de markt van HR- en Payroll outsourcing. Internationale werkgevers gaan steeds meer vertrouwen op HR services gebaseerd op SAP, zoals het euHRekaâ platform van ARINSO.

Ondanks het feit dat de financiële impact van deze nieuwe contracten nog niet weerspiegeld is in de resultaten van 1H06, vertrouwt ARINSO erop dat het goed op weg is om haar middellangetermijndoelstelling waarbij sterke omzetgroei en stabiele winstgevendheid centraal staan, te bereiken.

Voor de eerste jaarhelft kondigt ARINSO een netto-omzet aan van ¤ 97,8 miljoen (+15%). Het 2de kwartaal van 2006 is daarmee het 12de kwartaal op rij met een dubbelcijferige omzetgroei. De EBITA steeg met 19% tot ¤ 8,2 miljoen, wat resulteerde in een marge van 8,4% vergeleken met 8,1% in de eerste jaarhelft van 2005. De nettowinst groeide met 4% en bereikte ¤ 5,9 miljoen, resulterend in een nettowinst per aandeel van ¤ 0,39 per aandeel.

De omzet van ARINSO steeg voor de 3 activiteiten: HR Strategie, HR Integratie en HR Outsourcing, die respectievelijk instaan voor 4%, 59% en 37% van de groepsomzet. De meeste nieuwe contracten zullen een bijdrage leveren aan de omzet tegen het einde van dit jaar. ARINSO is goed op weg om haar strategisch langetermijnobjectief waarbij recurrente inkomsten en projectinkomsten in evenwicht zijn tegen eind 2007 te bereiken.

Resultaten 2Q06
De resultaten van ARINSO in het tweede kwartaal van 2006 bevestigen de evolutie over de vorige kwartalen: de netto-omzet groeide sterk, met 18%, terwijl de EBITA steeg met 20%. De netto-omzet in 2Q06 bedroeg ¤ 50,5 miljoen, de EBITA bedroeg ¤ 4,1 miljoen (8,0% marge) bij een nettowinst van ¤ 2,7 miljoen. De resultaten van het tweede kwartaal zijn deels beïnvloed door de opstart van operaties in Australië en van een tweede offshore service center in Manila, op de Filippijnen. De beslissing van de Buitengewone Aandeelhoudersvergadering om het kapitaal te verminderen, heeft geleid tot belangrijke wijzigingen in de financiële structuur van de Groep. De investering van bijkomende fondsen in werkkapitaal, alsook een omgekeerde evolutie qua niet-gerealiseerde wisselkoersverschillen, hebben een impact gehad op de financiële resultaten, en bijgevolg op de gerapporteerde nettowinst.

Activiteiten wereldwijd
In Zuidoost-Azië, Europa en Amerika zet ARINSO haar groeipad verder. De Europese activiteiten (+15%) staan in voor 79% van de groepsomzet, terwijl de activiteiten op het Amerikaanse continent (+20%) 17% van de de groepsomzet vertegenwoordigen. De activiteiten in Zuidoost-Azië (+49%) weerspiegelen de sterke marktvraag en staan in voor 4% van de groepsomzet.

Nieuws over recente overnames
De integratie van het overgenomen OpenHR (in januari 2006) en van Lansdowne (in maart 2006) gaat verder volgens plan. Het OpenHR team is volledig geïntegreerd in de bestaande landenorganisaties van ARINSO. Lansdowne en ARINSO UK zullen naar een gezamelijk gebouw verhuizen tegen het einde van dit jaar. Beide overnames hebben ARINSO toegelaten om bestaande contracten te vernieuwen of om nieuwe contracten af te sluiten met o.a. Rolls Royce, Fortis, EDF, Sanofi-Aventis en Royal Bank of Scotland.

Dealflow & Pipeline
Zoals eerder gemeld - ten tijde van het persbericht over de 1Q06 resultaten-, blijkt 2006 een erg sterk jaar te worden op het vlak van nieuwe contracten, zowel met grote ondernemingen als met middelgrote internationale werkgevers. Het groeiend aantal contracten illustreert het marktleiderschap van euHRekaâ, het platform voor HR & Payrolluitbesteding van ARINSO.

Na het winnen van belangrijke HR dienstverleningscontracten met grote ondernemingen zoals Schneider Electric, Repsol YPF en Baxter, is ARINSO in juni geselecteerd door Accenture voor een groot HR Outsourcingscontract met Unilever, een internationale speler op het vlak van voedings- en verzorgingsproducten. Als payrollpartner van Accenture zal ARINSO payroll processing diensten verlenen als onderdeel van een nieuwe HR uitbestedingsovereenkomst tussen Accenture en Unilever. In augustus kondigde ARINSO International aan dat het door Bank of America is geselecteerd om HR administratie-, tijdsregistratie- en payrolldiensten te leveren in 4 landen, gebruikmakend van het euHReka® platform.
Dit jaar heeft ARINSO People Services in totaal 12 nieuwe contracten gewonnen, waardoor bijna 200 000 nieuwe werknemers zullen bediend worden, voor een totale contractwaarde van ¤ 150 miljoen.
Meer informatie
Luc Osselaer                         Marleen Vercammen
Vice President Investor Relations       Chief Financial Officer
Tel. +32 2 558 06 70               Tel. +32 2 558 06 70
Fax +32 2 558 06 80               Fax +32 2 558 06 80
luc.osselaer@arinso.com             marleen.vercammen@arinso.com

DOWNLOAD HET VOLLEDIGE PERSBERICHT IN PDF

Website: http://www.arinso.com