Eerste probiotische zuiveldrank voor kinderen

Friesland foods

Een goede weerstand is voor iedereen, maar zeker voor kinderen, belangrijk. De weerstand van kinderen is nog in ontwikkeling en dat maakt ze extra kwetsbaar. Waar er voor volwassenen tal van zuivelproducten zijn die de weerstand ondersteunen, is dit voor kinderen nog niet het geval. Daar brengt Fristi Xtra verandering in.

Het yoghurtdrankje bevat de goede bacteriën Bb12 en La5 die de darmflora in balans houden en daarmee de weerstand ondersteunen. Fristi Xtra is daarmee het eerste probiotische drankje speciaal voor kinderen.

Verantwoorde ondersteuning
Voor ouders is Fristi Xtra een uitkomst. Met het yoghurtdrankje geven zij hun kinderen op een makkelijke en verantwoorde manier een steuntje in de rug. Zo bevat Fristi Xtra minder suiker dan de reguliere varianten van andere probiotische dranken. Er zijn geen kleurstoffen en conserveringsmiddelen aan Fristi Xtra toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat Fristi Xtra prima past binnen het dagelijks voedingspatroon van kinderen. Kinderen drinken het probiotische drankje graag. Uit onderzoek van Fristi blijkt dat 90 procent van de kinderen Fristi Xtra lekker vindt.

Gezonde damflora
Onze natuurlijke weerstand wordt voor het grootste deel gevormd door de darmflora: de bacteriën in de darmen. Zolang het aantal goede en slechte bacteriën in balans is, is onze darmflora gezond en krijgen slechte bacteriën minder kans zich te ontwikkelen. Probiotica zijn goede bacteriën, die door een positieve werking op de darmflora de natuurlijke weerstand ondersteunen.

Dagelijks gebruik
Omdat de meeste darmbacteriën het lichaam samen met het onverteerde voedsel weer verlaten, is het goed om regelmatig goede bacteriën aan de darmflora toe te voegen. Bij dagelijks gebruik ondersteunt Fristi Xtra de weerstand dan ook het beste. Het probiotische yoghurtdrankje is geschikt voor kinderen vanaf één jaar.

Bewuste keuze
Fristi Xtra draagt het 'Ik Kies Bewust-logo'. Hiermee wordt aangegeven dat Fristi Xtra past binnen een verantwoorde voeding. De criteria voor het verkrijgen van het 'Ik Kies Bewust Logo' zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de Wereld Gezondheids Organisatie (WHO) en het Voedingscentrum.

Fristi Xtra is voor 2.59 euro verkrijgbaar in de smaken rood fruit en oranje fruit. De verpakking bevat zes flesjes van 100 ml. en is te vinden in de koeling van de supermarkt.