Bekende onderzoeker op het gebied van oncologie, en hoofd ...

Xenomics, inc.

Bekende onderzoeker op het gebied van oncologie, en hoofd biotechnologie Dr. David Sidransky benoemd tot lid van Raad van Bestuur van Xenomics

NEW YORK, September 5 /PRNewswire/ --


- Sidransky's medische expertise en zakelijke ervaring dragen bij aan Xenomic's Transrenal DNA-diagnostieken

Xenomics, Inc. (OTC bulletin board: XNOM; FWB; XE7), de bron van de volgende generatie medische DNA diagnostische onderzoeken, maakte vandaag bekend dat zij David Sidransky, M.D., van de Johns Hopkins University heeft benoemd tot lid van haar Raad van Bestuur.

Dr. Sidransky wordt algemeen gezien als één van de meest toonaangevende oncologen van het land en als één van de meest invloedrijke autoriteiten op het gebied van biotechnologie. Momenteel is hij werkzaam als directeur van het Head and Cancer Research Program bij het Sidney Kimmel Comprehensive Cancer Center op de Johns Hopkins University en is professor in de oncologie, urologie, cellulaire & moleculaire fysica, pathologie, otolaryngologie en genetica aan de John Hopkins University School. Dr. Sidransky is gecertificeerd op het gebied van interne geneeskunde en medische oncologie door de American Board of Medicine.

Hij is de oprichter van verschillende biotechnologische ondernemingen en heeft in de adviesraden gezeten van menig bekende beurs- en niet-beursgenoteerd bedrijf, waaronder Medimmune, Roche en Amgen. Hij is formeel lid van het Recombinant DNA Advisory Committee van het National Institute of Health en is momenteel de vice-voorzitter van de Raad bij ImClone Systems.

"Dr. Sidransky bezit een uitzonderlijke combinatie van ongeëvenaarde medische expertise, praktische zakelijke ervaring en effectieve bestuurlijke vaardigheden", zei Dr. L. David Tomei, CEO en medeoprichter van Xenomics.
"Dat een persoon van David's statuur wil toetreden tot ons bestuur is een sterke stimulans om ons te blijven inzetten artsen en patiënten te voorzien van een nieuwe generatie moleculaire diagnostische onderzoeken die een reëel uitzicht bieden op verbetering van de gezondheidszorg voor miljoenen mensen wereldwijd".

"Dr. Sidransky was één van de eerste onderzoekers die de aanwezigheid van DNA-fragmenten in onze bloedbaan beschreef", verklaarde Dr. Samuil Umansky, CSO bij Xenomics. "Eén van onze doelen is een diagnostisch onderzoek te ontwikkelen voor DNA-fragmenten in non-invasieve urinemonsters. Dr. Sidransky's bijdragen aan onze inspanningen zullen van onbetaalbare waarde zijn".

Over Xenomics, Inc.

Xenomics is een moleculair diagnostisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van op DNA gebaseerde onderzoeken met gebruikmaking van Transrenal DNA (Tr-DNA). De gepatenteerde technologie van Xenomics gebruikt veilige en eenvoudig verkregen urinemonsters en is breed toepasbaar bij o.a., detectie en signalering van besmettelijke ziekten en tumoren, bij therapeutische monitoring, controle bij stamceltransplantatie en genetisch prenataal onderzoek. De wetenschappers van Xenomics waren de eersten die ontdekten dat DNA-fragmenten van normaal afgestorven cellen niet door de nieren werden afgebroken en aangetroffen konden worden in de urine. Het bedrijf gelooft dat haar technologie belangrijke nieuwe markten op het gebied van de moleculaire diagnose zal openen en komt met een nieuwe generatie moleculaire diagnostische onderzoeken. De in de VS aan Xenomics verleende patenten beschermen een reeks van toepassingen voor moleculaire diagnostische en genetische onderzoeken. Het bedrijf werkt samen met het Nationale Instituut voor Besmettelijke Ziekten (Instituto Nazionale per la Malattie Infettive "Lazarro Spallanzani") in Rome onder de naam SpaXen Italia, S.R.L., waar klinische onderzoekers zich richten op transrenal DNA diagnostieken voor een variëteit van besmettelijke ziekten. Voor meer informatie, kijk op: www.xenomics.com . Xenomics heeft een beursnotering onder het symbool XNOM.OB, en staat tevens genoteerd op de beurs van Frankfurt onder het symbool XE7.

Op de toekomst gerichte verklaringen

Dit persbericht bevat op de toekomst gerichte verklaringen. Woorden als "verwachten", "zou kunnen", "zou", "anticiperen" en soortgelijke uitdrukkingen die een onzekerheid van de situatie beschrijven, geven op de toekomst gerichte verklaringen aan. Hoewel Xenomics van mening is dat de verwachtingen die in zulke op de toekomst gerichte verklaringen worden weergegeven redelijk zijn, kan zij geen garantie geven dat er aan deze verwachtingen zal worden voldaan. Zoals aangegeven in formulier 10-KSB van Xenomics, gedeponeerd bij de Securities and Exchange Commission op 16 mei 2006, kunnen de feitelijke resultaten wezenlijk verschillen met die in de toekomst. Belangrijke factoren hiervoor zouden kunnen zijn: onzekerheden met betrekking tot de ontwikkeling van het product, het risico dat Xenomics de toestemming om zijn product op de markt te brengen wordt onthouden, het risico van een gebrek aan marktaanvaarding van de technologie van Xenomics, de risico's met betrekking tot het aantrekken van personeel met de juiste kwalificaties en de noodzaak tot extra financiering.

Contactpersoon:

Xenomics, Inc.
L. David Tomei

+1-212-297-0808
ldtomei@xenomics.com

Website: www.xenomics.com