3 e persbericht van dinsdag 5 september 2006

Eindhoven, 05-09-2006 o Berichten uit de regio

Geldrop: Politie roept getuigen op van fietsroof in fietstunnel bij station

De politie vraagt getuigen zich te melden die iets gezien hebben van het volgende incident. Dinsdagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 11-jarige jongen uit Geldrop op de Parallelweg in het fietstunneltje onder het station met geweld door twee oudere jongens van zijn fiets beroofd. Samen met een 9-jarig vriendje reden zij vanaf de Beekweide de fietstunnel in. Hier werd hen de doorgang geblokkeerd door twee jongens van ongeveer 16 tot 18 jaar die op het fietspad gingen staan. Zijn vriendje werd tegen de muur gedrukt, terwijl het slachtoffertje van zijn grijze fiets, merk Gazelle, werd getrokken. Vervolgens reden de twee oudere jongens met zijn tweewieler in de richting van de Beekweide. Van de twee fietsdieven is het volgende signalement bekend. Een van hen heeft een donkere huiskleur en heeft zwart stekeltjes haar. Hij droeg een bruin spijkerjasje en bruine broek. De andere dader betreft een blanke jongen en heeft bruin/blond haar. Hij droeg een wit T-shirt en een spijkerbroek. Mensen die iets gezien hebben kunnen de politie Geldrop bellen via 0900-8844.

Eindhoven: Politie houdt lastige dronkaard aan

Een 47-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats is dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur door de politie aangehouden op de Kronehoefstraat. Even daarvoor kreeg de politie de melding dat de man voorbijgangers lastigviel door tegen hen te schreeuwen en wilde gebaren te maken. Mensen moesten uitwijken om niet geraakt te worden door de dronken man die in een van zijn handen een fles drank vasthield. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles

* Op de Geldropseweg zijn dinsdag tussen 7.30 en 10.45 uur voertuigen op snelheid gecontroleerd. Van de in totaal 1100 gecontroleerde voertuigen reden er 158 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 87 km/u, terwijl hier een maximumsnelheid geldt van 50 km/u.

* Dinsdag tussen 12.00 en 14.20 uur controleerde de politie op snelheid op de Meerveldhovenseweg. Van de 1100 gecontroleerde voertuigen reden op deze 50 km/u-weg 69 voertuigen te hard. Ook hier bedroeg de hoogst gemeten snelheid 87 km/u.

Helmond: Huiselijk geweld

Dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur is een 39-jarige Helmonder aangehouden op het politiebureau aan de Kasteel Traverse. Hij meldde zich hier vrijwillig nadat hij eerder op de middag zijn 42-jarige vrouw in hun woning in Helmond-Oost bij een ruzie mishandelde. Hij zou onder andere haar keel hebben dichtgeknepen. Zij heeft van de mishandeling aangifte gedaan. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Politie houdt verdachte diefstal/heling brommer aan

De politie hield dinsdagmiddag om 15.10 uur een 23-jarige bromfietser uit Eindhoven aan. Hij reed op een gestolen bromfiets. Het motorvoertuig was zondagavond 3 september jl. in Geldrop aan het Tournooiveld gestolen. De tweewieler is in beslaggenomen en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Van Gentstraat is tussen donderdag 31 augustus en maandag 4 september ingebroken. Weggenomen zijn diverse goederen waaronder een kleurentelevisie, stereoset, koelkast, computeronderdelen en een mountainbike. Om binnen te komen was aan de achterzijde van de woning de schuur opengebroken. Hier werd de fiets weggehaald. Van de woning werd de achterdeur opengebroken.

Gemert: Fietser gewond na botsing met aanhanger

Een 85-jarige fietser uit Gemert raakte in de Kerkstraat gewond aan pols en knie toen hij door een aanhanger werd geraakt die door een voertuig werd voortgetrokken. De 65-jarige automobiliste uit Eindhoven raakte kennelijk de fietser bij het passeren. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Aarle-Rixtel/Deurne: Politie houdt twee verdachten van mishandeling aan

De politie heeft dinsdagochtend om 7.20 uur in een woning in Aarle-Rixtel een jongen van 17 en een Helmonder van 26 aangehouden. Zij worden verdacht van een mishandeling die maandagochtend 19 juni jl. plaatsvond op de Visser in Deurne. Hier zouden ze twee mannen van 28 jaar uit Deurne mishandeld hebben. Een van hen raakte daarbij buiten bewustzijn en moest zich aan een hoofdwond in het ziekenhuis laten behandelen. De oudste van de twee verdachten is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De tweede verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.