Koninklijke Ahold

Giant Food Stores koopt winkels van Clemens Markets Inc.

Amsterdam, 5 september 2006 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat haar werkmaatschappij Giant Food Stores LLC, gevestigd te Carlisle, Pennsylvania, een koopovereenkomst heeft gesloten met Clemens Markets Inc., gevestigd te Lansdale, Pennsylvania inzake 14 winkels gelegen in de voorsteden van Philadelphia. 13 winkels zullen worden omgebouwd tot Giant Food Stores en één winkel zal operationeel blijven onder de reeds bestaande merknaam. In 2005 hadden de 14 Clemens-winkels een netto-omzet van ongeveer USD 190 miljoen. In een gerelateerde transactie zullen nog eens acht Clemens-winkels worden verkocht aan C&S Wholesale Grocers Inc., aan haar gelieerde ondernemingen of aan haar klanten.

De transactie zal naar verwachting worden afgerond in het vierde kwartaal van dit jaar en is onder voorbehoud van de vervulling van gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van toestemming van toezichthoudende autoriteiten. De transactie omvat winkelpersoneel, voorraden, uitrusting en bestaande huurovereenkomsten.

"Deze acquisitie past uitstekend bij Giant en biedt de mogelijkheid om veel nieuwe klanten te bereiken in Greater Philadelphia," aldus Tony Schiano, President en CEO van Giant Food Stores. "In de Clemens-winkels is ervaren personeel werkzaam dat de klanten een goede service biedt. Wij zullen alles doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om hen warm te onthalen bij de Giant-familie," zei Schiano voorts.

Toelichting voor redactie
Giant Food Stores, LLC, dat haar hoofdkantoor heeft in Carlisle, PA is een dochteronderneming van Ahold USA, een van de toonaangevende supermarktondernemingen in the V.S. Giant exploiteert 103 winkels onder de naam Giant Food Stores, 119 winkels onder de naam Tops Markets en 26 winkels onder de naam Martin's Food Markets. Met bijna 38.000 werknemers, bedient Giant een marktgebied dat de zes staten Pennsylvania, Maryland, Virginia, West Virginia, New York en Ohio omvat. Voor meer informatie over Giant Food Stores kunt u terecht op de website van de onderneming; www.GiantFoodStores.com.

Ahold Press Office: +31 20 509 5291
Giant Food Stores Press Office: +1 717 240 1566

Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn 'forward-looking statements' in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze uitspraken omvatten, maar zijn niet beperkt tot, uitspraken betreffende de verwachte verkrijging van 14 winkels en het verwachte tijdstip daarvan, verwachtingen betreffende voorwaarden voor afronding van de transactie, met inbegrip van de toestemming van toezichthoudende autoriteiten, plannen om bepaalde verkregen winkels om te bouwen tot Giant Food Stores, de verwachte verkoop van 8 winkels aan C&S Wholesale Grocers, Inc., aan haar gelieerde ondernemingen of haar klanten en de verwachte mogelijkheid voor Giant Food Stores in Greater Philadelphia. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Belangrijke factoren waardoor werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de informatie in deze forward-looking statements omvatten, maar zijn niet beperkt tot, onverwachte vertragingen in de afronding van de acquisitie, de onmogelijkheid om aan enige voorwaarde voor afronding van een dergelijke acquisitie te voldoen, maatregelen van overheidsinstanties of andere derden of het achterwege blijven daarvan, alsmede andere factoren waarvan een aantal wordt toegelicht in de documenten die Ahold in openbare registers heeft neergelegd. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar of voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige gewijzigde forward-looking statement te publiceren naar aanleiding van al dan niet voorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na publicatie van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Clemens Markets

Koninklijke Ahold N.V Postbus 985 1000 AZ Amsterdam tel: +31 (0)20 509 5343