Gemeente Hilversum

Raadsvergadering september 2006

12 september 2006
De gemeenteraad stelde vorige week woensdagavond de Voorjaarsnota 2006 vast. De VVD stemde tegen, terwijl DLPH alleen akkoord wenste te gaan met het kennisnemen van de geraamde reservepositie. Een amendement van GroenLinks kreeg steun van een meerderheid met de stemmen van Leefbaar Hilversum en DLPH tegen. Uit de algemene reserve ongebonden wordt een bedrag van EUR10.000,- onttrokken om in 2007 een project Uitbreiding Diversiteit Culturele Activiteiten te ontwikkelen. Met het vaststellen van de Voorjaarsnota heeft de raad een belangrijke tussenstap genomen op de weg naar de opstelling van de nieuwe begroting.

Verder nam de gemeenteraad onder meer de volgende besluiten:
* Het verlenen van een krediet van EUR0,61 miljoen voor de Top 10 van de wijkconferentie Over ' Spoor gedurende de periode 2006 tot 2010.

* Op grond van artikel 19 lid 1 WRO wordt vrijstelling verleend voor de vestiging van de brandweerkazerne aan de Kamerlingh Onnesweg. De VVD, LH,GL en DLPH stemden echter tegen het voornemen om de bevoegdheid vrijstelling te verlenen van de geldende bouwregeling te delegeren aan het college.

* Het initiatiefvoorstel van GroenLinks, Lokaal werk maken van discriminatiebestrijding, wordt volgende maand zonder advies van het college aan de commissie Welzijn voorgelegd.
* Het initiatiefvoorstel van Leefbaar Hilversum, Fietsparkeren, wordt eerst door b. en w. uitgewerkt en daarna aan de commissie Verkeer&Buurt voorgelegd.