Gemeente Delfzijl

BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS

DATUM: 5 september 2006 PUBLIEK

portefeuille burgemeester dhr. mr. C.J.D. Waal

1. Conceptverslag collegevergadering d.d. 29 augustus 2006

Conform concept vaststellen.

2. Besluitenlijsten vergadering Burgemeester en wethouders d.d. 29 augustus 2006

Conform concept vaststellen.

3. Weigering verstrekken Gehandicaptenparkeerkaart voor passagier.

Op grond van het medisch advies van de GGD het verzoek tot verstrekking van een gehandicaptenparkeerkaart voor passagier weigeren.

4. Schriftelijk verzoek van makelaardij Drenth te Appingedam om gegevensverstrekking uit de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA)

Het schriftelijk verzoek van makelaardij Drenth te Appingedam om gegevensverstrekking uit de gemeentelijke basisadministratie weigeren.

portefeuille wethouder dhr. R. van der Molen

5. Het oprichten van een tweetal woningen op twee bouwlokaties.

Het college besluit in principe planologische medewerking te verlenen voor het oprichten van een tweetal woningen op de percelen Maarkampen 28 en Maarkampen 20 te Meedhuizen ex artikel 19 lid 2 van de WRO.

6. Het geheel plaatsen van een vrijstaande woning met garage.

In principe planologische medewerking verlenen inzake het geheel plaatsen van een nieuwe woning met garage aan de Akeleistraat 10 te Wagenborgen ex artikel 19 lid 2 van de WRO.

7. Het geheel plaatsen van een clubgebouw voor voetbalvereniging VV Eemsboys.

In principe planologische medewerking verlenen aan het plaatsen van een nieuw clubgebouw aan de Burgemeester Boeremalaan 3a te Delfzijl.

8. Werkzaamheden Duurzaamheidcoordinator.

Ter kennis brengen van de gemeenteraad.

9. Discussienota 'Hoe waait de wind?'

1. Instemmen met discussienota en conclusie dat er voldoende aanleiding is op dit moment de bereidheid uit te spreken in principe mee te werken aan de voorgenomen plannen; 2. ter discussie voorleggen aan de gemeenteraad;
3. inspraakverordening van toepassing verklaring.

10. Verzoek om lichte bouwvergunning van mevrouw A.G. Stoppels voor het plaatsen van een schutting (legalisatie) aan de Zicht 14 te Delfzijl.

a. Instemmen met het advies van de stichting Welstands- en Monumentenzorg Groningen; b. De gevraagd vrijstellen ex.artikel 19 Wro niet toe te passen/ geen medewerking te verlenen aan het vrijstellingsverzoek en c. De aanvraag om lichte bouwvergunning te weigeren.

11. Waterzijdig inregelen gemeentelijke gebouwen.

Instemmen met het waterzijdig inregelen van centrale verwarmingsinstallaties in gemeentelijke gebouwen.

12. Brief mevr. C.M. Blokhuis inzake verwijderen speeltoestel van een openbare speelplaats aan de Wendakker te Delfzijl.

Mevrouw C.M. Blokhuis berichten, zoals in bijbehorende conceptbrief is aangegeven, dat het bedoelde speeltoestel in slechte staat verkeerde als gevolg van vandalisme en derhalve is verwijderd om de veiligheid van de kinderen te waarborgen. Het verwijderde combitoestel zal worden vervangen door een paar nieuwe toestellen in september a.s.

13. Bezwaar van de heren J.F. Roukema, G.M. de Vries en van mevrouw Th.M.L.H. Vinks-Hoskens tegen de weigering om een twaalftal essen, staande op het voormalige speelterrein "Argo" te plaatsen op de gemeentelijke monumentale bomenlijst.

Brief aanpassen, overigens conform het advies van de commissie de bezwaren niet ontvankelijk verklaren .

portefeuille wethouder dhr. M. Joostens

14. Datum inwerkingtreding van de gewijzigde gemeenschappelijke regeling ISD Noordoost.

De raad voor te stellen akkoord te gaan met de datum 1 oktober 2006 voor de inwerkingtreding van de gewijzigde Gemeenschappelijke Regeling ISD Noordoost.

15. GetronicsPinkRoccade informeren dat het college zich beraad over de te nemen juridische stappen naar aanleiding van de geconstateerde gebreken in de levering en implementatie van de bestelde Civision programmatuur.

Akkoord gaan met bijgevoegde conceptbrief; GetronicsPinkRoccade informeren dat het college zich beraad over de te nemen juridische stappen naar aanleiding van de geconstateerde gebreken in de levering en implementatie van de bestelde Civision programmatuur.

16. Tijdelijke subsidieregeling Schuldhulpverlening 2006.

1. Subsidie aanvragen m.b.v. bijgevoegd aanvraagformulier door deze te dateren en te ondertekenen; 2. SWD informeren conform bijgevoegd concept;
3. Bestemming van de subsidie aankaarten in regulier overleg met VKB.

17. Opleggen last onder dwangsom.

Het college besluit een last onder dwangsom op te leggen aan het in de toelichting genoemde bedrijf met een begunstigingstermijn van 6 weken.

portefeuille wethouder dhr. drs. J.R.A. Boertjens

portefeuille wethouder mevr. T. van der Veen

18. Verordening maatschappelijke ondersteuning.

Bijgaande verordening ter vaststelling aanbieden aan de Gemeenteraad.

19. Realisatie clubaccommodatie atletiekvereniging Fivelstreek op sportpark Centrum te Delfzijl.

Het verzoek van de atletiekvereniging Fivelstreek afwijzen en in overleg met de voetbalvereniging EemsBoys tot overeenstemming komen voor gezamenlijk gebruik van de nieuwe clubaccommodatie van de voetbalvereniging EemsBoys.

20. WMO-clientenparticipatie.

FNV berichten conform bijgaand concept.

21. Brief Thuiszorg Groningen inzake instroom nieuwe klanten.

Voornoemde brief i.v.m. de brief van de Vereniging van Groningen Gemeenten voor kennisgeving aannemen.

22. Realisering onderwijskundige vernieuwing in het basisonderwijs ( Programma huisvesting onderwijs 2006).

Instemmen met de wijze van uitvoering en de bekostiging van onderwijskundige vernieuwingen op de volgende scholen welke onder het bestuur vallen van de Stichting Openbaar Primair Onderijs Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer (Stichting Openbaar Marenland): obs Fiepko Coolman te Spijk, obs Hiliglo te Holwierde en obs De Woldrakkers te Woldendorp. De hieruit voortvloeiende lasten kunnen worden gedekt uit de beschikbare middelen voor onderwijshuisvesting.

23. Onderhoudswerkzaamheden buitenriolering christelijke basisschool "De Blinke" te Wagenborgen in het kader van de spoedprocedure als bedoeld in artikel 19 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs Delfzijl.

Voorgesteld wordt om ingevolge artikel 22 van de Verordening Voorzieningen Huisvesting Onderwijs de aangevraagde voorziening in de huisvesting te weten spoedeisend onderhoud aan de buitenriolering van de chr. basisschool "De Blinke"te Wagenborgen toe te wijzen en de kosten daarvan E 573,58 ten laste te brengen van de post "Diverse lasten, waaronder spoedprocedures" (6.423.01.89.434399).

24. Realisatie herbouw gemeentelijke kleedaccommodatie op sportpark Uitwierde ten behoeve van de voetbalvereniging Neptunia en de rugbyclub Phoenix.

De raad voorstellen
1. om tot herbouw van de afgebrande gemeentelijke kleedaccommodatie ten behoeve van de voetbalvereniging Neptunia en de rugbyclub Phoenix over te gaan waarbij meerdere offertes gevraagd worden, conform de nota Inkoop en Aanbesteding en de herbouwkosten niet meer zullen bedragen dan het door de verzekering uit te keren bedrag van E 425.000,- 2. een krediet beschikbaar te stellen van E 20.000,00 voor een nieuwe verplaatsbare casco kantine voor de rugbyclub Phoenix onder nadere voorwaarden en de dekking hiervan te vinden in het begrotingsoverschot 2006.


---- --