Elvis Costello met Metropole Orkest

Mojo concerts

http://www.mojo.nl

Op woensdag 6 september 2006 geven Elvis Costello en het Metropole Orkest een eenmalig optreden in de Heineken Music Hall te Amsterdam. Het concert staat in het teken van het op 10 maart uitgebrachte album My Flame Burns Blue waarop bekende nummers van Costello in een bigband jasje zijn gegoten. De kaartverkoop begint aanstaande zaterdag 3 juni om 10.00 uur.

Het concert is de start van een korte Europese tour die naast Nederland ook Duitsland aan zal doen. Het samenwerkingsverband tussen Elvis Costello en het Nederlandse Metropole Orkest vindt zijn oorsprong in een optreden tijdens het North Sea Jazz Festival van 2004. Het wederzijdse enthousiasme over deze samenwerking en de lovende kritieken hebben de stilist en het orkest doen besluiten op tournee te gaan.

Voor Elvis Costello betekent dit album opnieuw een experiment, na zijn vorige album The Delivery Man. Dit keer ontpopt hij zich als een jazz vocalist waarin hij eigen bewerkingen als God Give Me Strength en Watching the Detectives in een andere vorm ten gehore brengt daarbij ondersteunt door het Metropole Orkest dat optreedt als bigband.

Elvis Costello live met het Metropole Orkest
Woensdag 6 september 2006
Heineken Music Hall, Amsterdam
Entree: 45,00 euro, 42,50 euro, excl servicekosten
Aanvang: 20.15 uur

Voor dit concert zijn alleen zitplaatsen verkrijgbaar.

Kaartverkoop begint zaterdag 3 juni 2006 om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, AUB, Free Record Shops, VVV en GWK, 0900-3001250 -45 ct.p.m-, www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen. www.elviscostello.com

Noot aan de redactie -