Ingezonden persbericht


Luistervink

Voorlezen, zingen en verhalen maken

De jeugdtheatervoorstelling van vof de kunst
In samenwerking met bekende kinderboekenschrijvers gaat vanaf september in reprise met een nieuwe cast!

Hilversum - Op 6 september wordt de aftrap gegeven voor een nieuwe reeks Luistervink-jeugdtheatervoorstellingen. Een samenwerking van VOF de Kunst en bekende kinderboekenschrijvers met als doel kinderen op een speelse, muzikale en laagdrempelige manier in aanraking te brengen met mooie verhalen.

De wondere wereld van het boek in het theater....
Vanaf september brengt VOF de Kunst de muzikale voorleesvoorstelling Luistervink opnieuw naar het theater. Het afgelopen seizoen was Luistervink al in een klein aantal zalen te zien. Vanwege de vele positieve reacties van kinderen en ouders, zal Luistervink komend seizoen een grotere tour door Nederland gaan maken. Luistervink brengt kinderen op een speelse en muzikale manier in aanraking met de wondere wereld van het boek. Samen met zes populaire kinderboekenschrijvers (Paul van Loon, Nanda Roep, Hans Hagen, Selma Noort, Erna Sassen en Sjoerd Kuyper) trekt VOF de Kunst door het land om kinderen te laten zien hoe een schrijver zijn verhalen bedenkt, waarom een verhaal voor iedereen een andere betekenis kan hebben en de schrijver maakt met de hulp van kinderen in het publiek zelfs ter plekke een nieuw verhaal. VOF de Kunst zorgt voor leuke en swingende liedjes.

De theatervoorstelling is het vervolg op een succesvolle reeks luisterboek-cd's met dezelfde titel. Al meer dan tien jaar zet VOF de Kunst afgeladen zalen op z'n kop vol zingende en swingende kinderen. Een lijn die met Luistervink wordt voortgezet.

Luistervink is vanaf 6 september te zien in 33 plaatsen in Nederland. Voor kinderen vanaf 6 jaar.

Info en speellijst op: www.luistervink.nl
www.vofdekunst.nl


---