Gemeente Den Haag

De GGD Den Haag start woensdag 6 september 2006 met de cursus 'Beter omgaan met pubers'. Deze cursus biedt ouders met kinderen van ongeveer 10 tot 16 jaar ondersteuning bij de opvoeding. De eerste bijeenkomst is op 6 september van 20.00 tot 22.00 uur in het GGD-gebouw, Thorbeckelaan 360 in Den Haag. De andere cursusdata zijn 13, 20 en 27 september, 4, 11 en 18 oktober 2006. De cursus kost 10 euro in totaal.

In de cursus komen verschillende thema's aan bod. Voorbeelden zijn de ontwikkeling van pubers, het beeld dat een puber van zichzelf heeft en wat er verandert als een kind gaat puberen. Er is ook aandacht voor het voorkomen en oplossen van problemen. Eén bijeenkomst gaat over drugs en andere genotmiddelen. De thema's worden in de cursus kort toegelicht. Vervolgens discussiëren en oefenen de deelnemers in groepjes. Het uitwisselen van ervaringen speelt daarbij een belangrijke rol. Aan het eind van iedere bijeenkomst krijgen de ouders een thuisopdracht.

De puber-oudercursus wordt sinds 1997 gegeven op scholen voor voortgezet onderwijs, buurthuizen en bij de GGD Den Haag. Het is een initiatief van de GGD Den Haag en JSO (expertisecentrum voor Jeugd, Samenleving en Opvoeding). Jaarlijks worden in Den Haag gemiddeld twaalf puber-oudercursussen georganiseerd.

Belangstellenden kunnen zich vóór 6 september 2006 telefonisch opgeven bij het secretariaat van de afdeling Gezondheidsbevordering, GGD Den Haag: 070- 353 7266. Via dit nummer is ook meer informatie over de cursus te krijgen.