Gemeente Stadskanaal

Op woensdag 6 september aanstaande organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de gemeentelijke verordening Wet Maatschappelijke Ondersteuning die vanaf 1 januari aanstaande in werking gaat. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur en vindt plaats in patio van het gemeentehuis.

De Wmo-verordening van de gemeente Stadskanaal is vanaf 13 juli door het College ter inzage gelegd en iedereen heeft daarna zes weken de mogelijkheid gehad om hier op te reageren. Tijdens de informatiebijeenkomst worden de inhoud en de gevolgen van de verordening toegelicht en is er een mogelijkheid om hierover vragen te stellen en uw mening te geven.

Wmo staat voor Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Deze wet geeft de gemeente taken die nu vallen onder de Welzijnswet, de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg) en delen uit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Doel is dat iedereen zo veel mogelijk aan de maatschappij kan blijven deelnemen. En waar dat noodzakelijk is biedt de gemeente hulp. De gemeente wordt met de WMO dus verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning.
* 16 augustus 2006