Ingezonden persbericht


Folia en Campus TV lanceren digitaal tv-kanaal voor studenten

Folia, het weekblad voor de Universiteit van Amsterdam, en Campus TV, producent van internettelevisie, starten op 6 september met de eerste uitzendingen van een studenten tv-kanaal op het internet.

Op 6 september lanceert Folia een nieuwe website, www.folia.nl. Deze zal ruime aandacht besteden aan het dagelijks nieuws vanuit de Universiteit van Amsterdam, en aan het landelijk en internationaal nieuws. Daarnaast biedt www.folia.nl toegang tot een tabloid-site, Folia Nostra, een platform voor studentikoze journalistiek. Uniek aan beide sites is dat hierop dagelijks verse (nieuws) video's te zien zullen zijn, geproduceerd door Campus TV.

Campus TV is een initiatief van oud-Folia-medewerkers Beau van Erven Dorens (RTL Boulevard, Talpa's NSE) & Mark Koster (ex-hoofdredacteur Nieuwe Revu, NSE) en tv-journalist Wouter Laumans (Zembla & AT5). Alle medewerkers van Campus TV zijn studenten. Campus TV zal behalve voor Folia's internetsite ook voor andere partijen videojournalistiek gaan maken.

www.folia.nl gaat op 6 september de lucht in. De lancering zal worden verricht door oud-UvA-student Beau van Erven Dorens en Karel van der Toorn, voorzitter van het College van Bestuur van de UvA.