Ingezonden persbericht


http://gridforum.nl/2006-innovatieengroei Persuitnodiging "GRID: recept voor innovatie en groei?" Hotel Arena, Amsterdam - 6september 2006

Op 6 september 2006 organiseren Gridforum.nl en Internet Society Nederland in Amsterdam een interessante discussieavond rondom de groeiende interesse voor grids met o.a. Ron Tolido (Cap Gemini), Marie-Jose Klaver (NRC) en Michiel Leenaars. Dit is de eerste in een serie niet-technische discussiebijeenkomsten rondom gridtechnologie, service oriented architectures, etc. Wil je meer weten over deze spannende techologie of de mogelijkheden ervan - en weten wat nu hype is en wat niet? Wil je kennismaken met anderen die hier ook mee bezig zijn en over na denken?

Schrijf je dan in via http://isoc.nl/registratie of door een mail te sturen aan inschrijven@gridforum.nl.

*** Locatie ***

Hotel Arena - Kerkzaal/Tuinzaal
's-Gravesandestraat 51
1092 AA Amsterdam

*** Aanvangstijd ***

Het programma begint om 20.00 uur, en duurt tot 22.00 uur. Er wordt afgesloten met een borrel, zodat je nieuwe contacten kunt leggen en oude banden weer aan kunt halen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

*** Programma ***

Met de verdere opkomst van standaardisatie en beschikbare en geschikte software worden grids meer en meer een realiteit. Ook voor bedrijven, die er in eerste instantie een uitstekende gelegenheid in lijken te zien om het maximale te halen uit de aan hun beschikbare infrastructuur. Houdt het daarmee op? Of reikt de impact van het grid verder dan de muren van het corporate rekencentrum? Wat moeten we doen om van die mogelijkheden te profiteren? Dit zijn vragen die Ron Tolido, CTO van Capgemini en bestuurslid van Gridforum Nederland, zal inventariseren in zijn keynote. Na het vaststellen van de stand van zaken gaat hij na welke scenario's er zijn om met gridtechnologie nieuwe sprongen te maken in innovatie en groei.

In het tweede deel van de avond waagt Tolido zich samen met een aantal experts onder leiding van auteur en journaliste Marie-Jose Klaver (onder andere NRC Handelsblad) aan een 'interactieve blogsessie' rond grid. In het blogpanel zitten naast Tolido ook Marleen Stikker (De Waag), Michiel Leenaars (NWO/NCF, Internet Society Nederland) en Dick Kamphuis (HP). In een levendige kruising van verbaal bloggen en paneldebat wisselen de deelnemers hun meningen uit over de mogelijkheden van het grid. Niet iets om je bij te vervelen.

Meer info: http://gridforum.nl/2006-innovatieengroei