Ingezonden persbericht


Amersfoort, 31 augustus 2006
Persbericht

Matchpoint Betrokken Ondernemen viert 5-jarig jubileum in DierenPark Amersfoort

Deze mijlpaal viert Matchpoint op 6 september met al haar partners uit het Civil Society netwerk* in DierenPark Amersfoort. Op het feestelijke programma staan diverse betrokken ondernemen activiteiten. Betrokkenen uit het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen en overheid gaan samen met een gast uit een instelling 'Dubbel Genieten' in het DierenPark Amersfoort. Ook zet een deel van de genodigden zich vandaag actief in voor het natuurbehoud in de bossen rondom het park.

Middagprogramma: actief betrokken ondernemen
Matchpoint viert op actieve wijze de samenwerking van vele partijen in Amersfoort en de winst en plezier die dit voor de Amersfoortse samenleving oplevert! We zijn er met elkaar trots op dat in de afgelopen vijf jaar door 20.000 Amersfoorters, van jong tot ouder, op diverse wijze actief is deelgenomen aan het realiseren van aanvragen (projecten) uit de samenleving. Tijdens het feestelijke programma gaat een groot aantal van de genodigden samen met een gast uit een van de zorginstellingen genieten in DierenPark Amersfoort, "Dubbel Genieten" dus. Ook wordt door een deel van de Betrokkenen onder de bezielende leiding van Marjo Hoedemaker aan het "Rillen" gezet, een onderdeel van het natuurbeheer van DierenPark Amersfoort. De al door vele medewerkervrijwilligers aangelegde houtwal, u heeft hem vanaf de weg misschien al gesignaleerd, wordt verder verlengd en verhoogd.

Avondprogramma: Koers bepalen voor betrokken ondernemen in Amersfoort in 2007-2008 Inspirerende verhalen uit het werkveld van de lokale overheid, het onderwijs, het bedrijfsleven en het maatschappelijke veld zetten de toon voor de discussie tijdens het avondprogramma. Wat wordt De Koers voor betrokken ondernemen in de komende jaren om nog meer rendement te krijgen uit de positieve inzet van alle betrokkenen? Want dat beogen we natuurlijk met elkaar! Onder leiding van Ernst Reichrath van Acter Entertrainment vertellen vijf gastsprekers over hun wijze van investeren in het Sociale Kapitaal van de samenleving en de "winst" die dit hen en anderen oplevert.

Over Matchpoint Betrokken Ondernemen
Matchpoint heeft als intermediair de taak in samenspraak met al haar samenwerkingspartners het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en de Maatschappelijke Stages in Amersfoort verder te initiëren en vooral te verduurzamen. De praktische inzet, het gewoon doen, levert positieve energie op. En wat is er nu mooier dan dat?!

We nodigen u van harte uit voor ons feestelijke programma op 6 september ter ere van ons 5-jarig bestaan.


* Onze civil society partners zijn bedrijven, overheid, maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen die samen werken aan een hechte Amersfoortse samenleving.