Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 31 augustus 2006 060831N

Nijmegen gastheer werkbezoek Nationaal Innovatieplatform

Het Nationaal Innovatieplatform bezoekt woensdag 6 september de regio Oost-Nederland. Gastheer is de gemeente Nijmegen. De leden van het platform worden door burgemeester Guusje Ter Horst ontvangen op de negende verdieping van FiftyTwoDegrees. Dit gebouwencomplex, met als blikvanger een achttien verdiepingen tellende kantoortoren, moet zich de komende jaren ontwikkelen tot een kenniscentrum waar technologie (gelieerd aan de halfgeleiderindustrie, multimedia en ICT), ondernemen en lifestyle samengaan.

Enkele leden van het platform die verwacht worden, zijn minister van Onderwijs Maria van der Hoeven, Joop Sistermans, voorzitter van de adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, en Rein Willems, president-directeur van Shell-Nederland. De regio Oost is in het platform ook vertegenwoordigd door Wybren Jouwsma. Hij is sinds 1981 technisch directeur en mede-eigenaar van Bronkhorst High-Tech BV in Ruurlo. Daarin helpt hij startende innovatieve ondernemers op weg.

Feedback van Oost-Nederland op Kennisinvesteringsagenda

Het platform wil feedback op de Kennisinvesteringsagenda 2006-2016 van vertegenwoordigers van het regionale bedrijfsleven, kennisinstellingen en openbaar bestuur Daarnaast willen de leden van het platform meer weten over de initiatieven die in Oost-Nederland worden genomen op het gebied van onderwijs, kennis, en innovatie.

Het platform is met name geïnteresseerd in de verbindingen die tot stand worden gebracht tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven en wat dit oplevert. Niet voor niets is daarom het multifunctionele gebouwencomplex FiftyTwoDegrees als locatie gekozen. Dit kenniscentrum verrijst naast de bestaande gebouwen van Philips Semiconductors Nijmegen. Vanaf 1 september gaat de halfgeleiderdivisie van Philips zelfstandig en onder een nieuwe naam verder.

FiftyTwoDegrees

De Nijmeegse vestiging van het nieuwe bedrijf wordt met zijn afdelingen Research & Development de belangrijkste huurder van FiftyTwoDegrees. De nieuwe eigenaren van Semiconductors hebben de ambitie uitgesproken om de komende jaren wereldwijd uit te groeien tot de grootste producent op de markt van halfgeleiders. Innovatie is daarbij van essentieel belang. Semiconductors Nijmegen heeft behoefte aan een open podium. Het bedrijf wil andere ondernemingen, groot én klein, uitdagen om samen te werken, het innovatieve vermogen en ondernemerschap te versterken en zo een voorsprong te realiseren.

De filosofie van FiftyTwoDegrees is het faciliteren hiervan door een hoogwaardige werk- en verblijfsomgeving te bieden waar verbindingen gelegd kunnen worden tussen verschillende aan elkaar gerelateerde bedrijven, kennisinstellingen en de overheid. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de aanwezigheid van voorzieningen voor de kenniswerkers en high potentials van de 21e eeuw. Te denken valt hierbij aan een businessclub, horeca, hotel, conferentie & expo, winkels, en wellness-voorzieningen.

Informatie voor de pers: Het werkbezoek begint om 9.30 uur. Van 11.40 tot 12.00 uur is er gelegenheid voor de pers om met minister Van der Hoeven te spreken. Aansluitend is er om 12.00 uur een lunch met de andere leden van het Nationaal Innovatieplatform en de andere aanwezigen, waarvoor de media ook zijn uitgenodigd. Indien u bij deze gelegenheden aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht zich van tevoren aan te melden bij Jeroen Balemans, persvoorlichter gemeente Nijmegen, (024) 329 24 00. Meer informatie over FiftyTwoDegrees is te vinden op: www.fiftytwodegrees.com