Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persuitnodiging: Ridderzaal in ere hersteld

De Ridderzaal heeft een geheel nieuwe inrichting en het interieur is gerenoveerd. Minister Dekker van Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) nodigt u uit op woensdag 6 september aanstaande vanaf 16.00 uur deze nieuwe inrichting te komen bekijken. De minister en architect Askon Eden van de Rijksgebouwendienst zullen een toelichting geven op de meest in het oog springende veranderingen.

Op 19 september tijdens Prinsjesdag wordt de nieuw ingerichte Ridderzaal voor het eerst officieel in gebruik genomen. Sinds 1904 doet de Ridderzaal op de derde dinsdag van september dienst voor de jaarlijkse opening van het parlementair jaar in een gezamenlijke vergadering van de leden van de Staten-Generaal. Gedurende het jaar is de Ridderzaal in gebruik voor speciale gelegenheden door de Eerste en Tweede Kamer der Staten-Generaal, het Ministerie van Algemene Zaken, andere ministeries en de regering. Daarnaast hebben bezoekers/toeristen toegang tot de Ridderzaal via rondleidingen van het Bezoekerscentrum Binnenhof.

Tijdens Open Monumentendag op 9 en 10 september aanstaande is de Ridderzaal een extra tweede dag geopend, zodat het publiek alvast de nieuwe inrichting kan bekijken.

Programma

Let op wijze van aanmelden (zie hieronder)!

De visuele pers krijgt de gelegenheid de Ridderzaal van tevoren te filmen of te fotograferen.

15.00 uur. Visuele pers moet zich melden bij Beveiliging Binnenhof (ingang zijde Mauritshuis) voor bezichtiging Ridderzaal 15.30 - 16.00 uur. Ontvangst visuele pers in Ridderzaal (geen interviewmoment) die de gelegenheid krijgt vanaf het balkon te filmen/fotograferen 15.45 uur. Overige pers moet zich melden bij beveiliging Binnenhof (ingang zijde Mauritshuis) 16.00 uur. Ontvangst in Ridderzaal
16.15 uur. Start persconferentie


- Minister Dekker geeft algemene toelichting op herinrichting Ridderzaal


- Architect Askon Eden geeft mede namens het ontwerpteam een aanvullende toelichting op de belangrijkste aspecten van het ontwerp van de herinrichting 16.25 uur. Gelegenheid tot stellen van vragen
16.40 uur. Aansluitend gelegenheid voor interviews 17.15 uur. Einde perspresentatie

Aanwezig voor het beantwoorden van vragen en interviews:

Minister Dekker van VROM, architect Askon Eden van Rijksgebouwendienst, beeldend kunstenaar Marya Gasille (totaal concept en uitvoering wandkleden), beeldend kunstenaar Liesbeth Stinissen (teksten en uitvoering wandkleden) en grafisch ontwerper Hans Bockting (wapens wandkleden).

Wijze van aanmelden

Het Binnenhof is op 6 september de gehele dag tot 18.00 uur afgesloten voor het publiek.

Dit houdt in dat accreditie van tevoren en ter plekke nodig is.

Accreditatie tot uiterlijk maandag 12.00 uur bij de afdeling Communicatie van de Rijksgebouwendienst/Ministerie van VROM, bij voorkeur via e-mail Nienke.deboer@minvrom.nl onder vermelding van medium, naam, voorletters, telefoonnummer en e-mailadres. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding.

Op woensdag 6 september moeten geaccrediteerde mediavertegenwoordigers bij de toegang van het Binnenhof tegenover het Mauritshuis een perslegitimatie of politieperskaart kunnen tonen. In de nabijgelegen Pleingarage is parkeergelegenheid.

Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met:

Ministerie van VROM, Rijksgebouwendienst, Nienke de Boer: telefoon 070 - 339 1511 of

070 - 3391610 (secr.).

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=24239 )

Dit is een publicatie van: Ministerie van VROM

Rijnstraat 8 - 2515 XP Den Haag