Ingezonden persbericht


PERSUITNODIGING

Zit er toekomst in het grotestedenbeleid?

6 September - Jaarconferentie G27: Vertrouwen in de krachtige stad

DEN HAAG, 31 augustus ­ Heeft het grotestedenbeleid nog toekomst en wat is de rol van de grote steden daarin? Deze en andere vragen worden tijdens de G27 Jaarconferentie o.a. beantwoord door de ministers Dekker en Nicolaï en bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek Paul Scheffer. De conferentie vindt plaats op woensdag 6 september tussen 10.30 ­ 16.00 uur in de Pulchri Studio, Lange Voorhout 15 Den Haag.

Tijdens de G27 Jaarconferentie ontmoeten meer dan 200 burgemeesters, wethouders en ambtenaren elkaar rond het thema "Vertrouwen in de krachtige stad". In een paneldiscussie met leden van de Tweede Kamer komt de toekomst van het grotestedenbeleid en andere lokale thema's aan de orde. Bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek Paul Scheffer gaat in op het onderwerp Conflict en cohesie in grote steden. Verder zijn er masterclasses omtrent de vier pijlers van het grotestedenbeleid (economie, sociaal, fysiek en veiligheid).

Hoogtepunten programma

10.30 uur De toekomst van het grotestedenbeleid en de G27 door Henk Jan Meijer, voorzitter G27

11.20 uur Toespraak Sybilla Dekker, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu

11.30 uur Conflict en cohesie in Grote Steden door Paul Scheffer, bijzonder hoogleraar grootstedelijke problematiek UvA

14.20 uur Paneldiscussie met o.a. Tweede Kamerleden van PvdA, CDA en VVD o.l.v. Yoeri Albrecht

15.40 uur Toespraak Atzo Nicolaï, minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties

De G27 is het samenwerkingsverband van 27 grote steden binnen het grotestedenbeleid. De G27 heeft geen eigen kantoor, waardoor het netwerk gebaseerd is op de inzet van bestuurders en ambtenaren van de stadsbesturen van de 27 steden. De G27 probeert krachten te bundelen om gezamenlijke belangen bij de regering te realiseren. Voorzitter van de G27 is de heer Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle

Noot voor de redactie/

Ingezonden persbericht