Gemeente Den Haag

Op 6 september ondertekenen overheid en ondernemers in Scheveningen-Bad het convenant voor het Keurmerk Veilig Ondernemen én de Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. Het is voor het eerst in de Haagse regio dat in één gebied een keurmerk voor veilig ondernemen en veilig uitgaan tegelijk van start gaan. Wethouder Kool zal namens de gemeente het convenant ondertekenen.

In februari is onderzocht wat de belangrijkste veiligheidsproblemen in Scheveningen-bad zijn. Daaruit blijkt dat het terugdringen winkeldiefstal, het vergroten van de aangiftebereidheid en de aanpak wildplassers en hinderlijk rondhangende jongeren de belangrijkste problemen zijn. Maar er is ook aandacht nodig voor verkeersveiligheid en brandveiligheid.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen/Veilig Uitgaan is een samenwerkingsverband van gemeente, politie en ondernemers. Het is een landelijk beproefde methode om gezamenlijk de veiligheid in winkel- en uitgaansgebieden structureel aan te pakken en op een hoger plan te brengen. Partners in het KVO/KVU voor Scheveningen-Bad zijn: Brandweer Den Haag, Gemeente Den Haag, HTM, Kamer van Koophandel Haaglanden, Vereniging SUS, Politie Haaglanden, de Vereniging van strandtentexploitanten, Koninklijke Horeca Nederland, Beheerskantoor Scheveningen, Organisatiebureau Scheveningen en Holland Casino. Deze partners hebben een actieplan opgesteld, dat in de komende maanden wordt uitgevoerd.

Veilig ondernemen
Veilig ondernemen is onderdeel van het veiligheidsbeleid van de gemeente Den Haag. Doel is een duidelijke afname van criminaliteit en overlast en een verbetering van het veiligheidsgevoel van de Hagenaar. Centraal in de aanpak staat de samenwerking tussen alle betrokken partijen en het delen van verantwoordelijkheden.