Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

WK mennen voor gehandicapten voor het eerst in Nederland

05/09/2006

Ermelo, 5 september 2006
Van 6 tot en met 10 september 2006 vindt in het Overijsselse Hellendoorn het wereldkampioenschap voor mensen met een lichamelijke beperking plaats. Het is voor het eerst in de tienjarige geschiedenis van dit wereldkampioenschap dat het evenement in Nederland wordt gehouden.

Het Nederlandse team bestaat uit enkelspanrijders Albert Dussel (Assen), Jacques Poppen (Froombosch) en Liske van Someren (Kampen). De Nederlandse equipe moet het opnemen tegen teams uit ondermeer de Verenigde Staten van Amerika, Engeland, Zweden, Finland, Noorwegen, Duitsland en Ierland. De 30 deelnemers strijden om zowel de individuele- als de teamtitel. De menners zijn onderverdeeld in twee `grades', waarmee de zwaarte van de handicap wordt aangegeven. Menners in grade 1 hebben een zwaardere handicap dan de rijders in grade 2. Van de drie menners die het nationale team vormen moet minimaal een menner met grade 1 zijn opgenomen.

Naast de enkelspanrijders strijden ook de internationale tweespanmenners met een lichamelijke beperking om de hoogste eer in de internationale wedstrijd, die parallel aan het wereldkampioenschap wordt gehouden. Aan dit internationale treffen nemen bovendien veertig valide menners deel. Deze uit Duitsland en Nederland afkomstige menners zijn onderverdeeld in tien teams, elk bestaande uit een enkel-, twee- en vierspan pony en een enkelspan paard.

Op het wedstrijdterrein van manege 't Oale Spoor in Hellendoorn zijn zes prachtige hindernissen gerealiseerd, die allen een ander thema hebben. Zo is er het houthakkerskamp, het kabouterland, de jagershut, twee boerenerven en natuurlijk de spectaculaire waterhindernis dat als thema `Holland' heeft gekregen. Om de thema's compleet te maken worden zelfs de hindernisrechters van de marathon in bijpassende kleding gehuld. De hindernissen, ontworpen door de Zweedse parcoursbouwer Gunnar Larsson, zijn voor de WK-deelnemers en de valide menners exact hetzelfde.

Programma
Woensdag 6 september:
18.45 uur: rondrit officials en genodigden in authentieke postkoetsen 20.00 - 22.00 uur: openingsceremonie met toespraken van o.a. mw. Clemence Ross van Dorp en dhr. J.J. van Overbeeke, burgemeester van Hellendoorn
De ceremonie wordt afgesloten met een miniconcert van Kathy Kelly

Donderdag 7 september:
09.00 - 16.00 uur: dressuur menners met een lichamelijke beperking. Erica Terpstra is een gedeelte van de dag als gast aanwezig. vanaf 20.00 uur: "Evening of the Nations", feestavond voor deelnemers en grooms

Vrijdag 8 september:
09.00 - 16.00 uur: dressuur valide internationale menners vanaf 19.00 uur: spectaculaire shows met o.a. Jeroen Dubbeldam en Laurens van Lieren

Zaterdag 9 september:
09.00 - 16.00 uur: marathon
vanaf 20.00 uur: feestavond met optredens van o.a. topartieste Marianne Weber

Zondag 10 september:
09.00 - 15.00 uur: vaardigheid
gevolgd door prijsuitreiking en sluitingsceremonie

Het wereldkampioenschap kan zich verheugen op de aanwezigheid van Mis(s) 2006 Roos Prommenschenckel. Roos is ambassadrice van Onbeperkt Nederland en zij zet zich in voor alle gehandicapten in Nederland. De organisatie is in handen van Stichting Mensport Hellendoorn en wordt op alle fronten ondersteund door Menvereniging de Helderse Voerluu uit Hellendoorn.
Meer informatie:

www.mensporthellendoorn.nl