Gemeente Gouda


persbericht: vierde brede school voor gouda (05/09/2006)

De Federatie Brede School Gouda e.o. breidt steeds verder uit!

Acht basisscholen uit de wijk Bloemendaal Plaswijck tekenen op 6 september 2006 een intentieverklaring met de federatie Brede School. Hiermee is de vierde Brede School in Gouda een feit.

De acht Goudse basisscholen die gaan samenwerken zijn de Livingstoneschool, de Carrousel, de Vrije school, Al Qualam, de Plaswijckschool, het Schateiland, de Triangel en de Cirkel.

In de drie reeds bestaande Brede scholen werken scholen van verschillende signatuur (Rooms Katholiek, Protestants Christelijk en openbaar) al samen. De vierde Brede School is nog breder. Voor het eerst hebben ook scholen van andere schoolbesturen aangegeven mee te gaan doen. Zo is de Livingstoneschool de eerste school die deelneemt namens het CNS-bestuur (Christelijk Nationaal Schoolonderwijs), zijn de Vrije School en de Carrousel als algemeen bijzondere scholen aangehaakt en neemt voor het eerst een islamitische school, Al Qualam, deel.

Wethouder Menkveld: De ervaringen met Brede Scholen in Gouda zijn zeer positief. Kinderen krijgen spelenderwijs meer sociale vaardigheden en kansen voor ontwikkeling. En, schoolgebouwen worden optimaal benut!

samenwerkingsverband
De Brede School in Gouda is een samenwerkingsverband (geen gebouw) tussen verschillende scholen, ouders en instellingen op terreinen als sport, cultuur, zorg en welzijn in een wijk. Het doel hierbij is om te komen tot optimale ontwikkelingskansen voor kinderen, zowel op school, thuis als in hun vrije tijd. In Gouda zijn nu vier Brede Scholen actief waaraan in totaal 20 scholen deelnemen. Het bestuur van de federatie brede School bestaat uit drie schoolbesturen (Rooms Katholiek, Protestants Christelijk en openbaar) en de Stichting Welzijn Gouda.