>

Den Haag, 6 september 2006

Vragen van de leden Koenders, Noorman-den Uyl en Wolfsen (allen PvdA) aan de minister van Buitenlandse Zaken en de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

inzake bijstandsfraude en verhaal in het buitenland


---
Bent u bekend met de bijstandsfraudezaak van de gemeente Utrecht, waarbij de gemeente Utrecht een vordering heeft van ¤ 130.000 op iemand die in Marokko tijdens de bijstandsperiode bleek lid te zijn van de gemeenteraad van zijn woonplaats aldaar en lid van het Marokkaanse parlement?


---
Is u bekend dat de gemeente Utrecht om assistentie van het ministerie van Buitenlandse zaken heeft gevraagd om het bedrag terug te vorderen en dat het ministerie die assistentie zou hebben geweigerd?


---
Is u bekend dat de gemeente aangifte van bijstandsfraude heeft gedaan bij het openbaar ministerie en dat met deze aangifte tot op heden niets is gedaan?


---
Bent u bereid om alles in het werk te stellen opdat de fraudeschuld door de betrokkenen aan de gemeente Utrecht zal worden terugbetaald, de Marokkaanse autoriteiten te verzoeken daaraan medewerking te verlenen, te bevorderen dat adequate vervolging van fraude zal plaatsvinden en de Kamer daarover per omgaande te informeren?