Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Snelheidscontrole-op-verzoek Bennekom

Publicatiedatum: 6-9-2006 9:37:20

Bennekom - Op verzoek van buurtbewoners aan de Dijkgraaf en Maanderdijk in Bennekom heeft het regionale verkeershandhavingsteam van de politie dinsdag snelheidscontroles gehouden. Gedurende de ochtenduren werden met behulp van de Lasergun en de radar 78 hardrijders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/u waar maximaal 60 is toegestaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Motorrijder gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 6-9-2006 9:36:15

Scherpenzeel - Een 29-jarige motorrijder uit Amerongen is dinsdagochtend gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hopeseweg in Scherpenzeel. De man raakte rond half tien betrokken bij een aanrijding met een automobilist, een 35-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg. De automobilist, die uit de richting Scherpenzeel kwam, wilde op een gegeven moment linksaf een erf oprijden. Daarbij zag hij de motorrijder, die uit tegenovergestelde richting kwam, kennelijk over het hoofd. Beide bestuurders botsten op elkaar. Als gevolg daarvan werd de Ameronger van zijn motor gelanceerd en kwam hij tegen een boom terecht. De motorrijder had daarbij vermoedelijk meerdere botbreuken opgelopen. Door de ambulancedienst werd ook de traumahelikopter ingezet. Het slachtoffer is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Telefoon uit handen gegrist

Publicatiedatum: 6-9-2006 9:35:28

Wageningen - Een 32-jarige Wageninger is dinsdagmiddag op Onderlangs in zijn woonplaats bestolen van zijn mobiele telefoon. Het apparaat werd hem rond kwart over twee op straat uit handen gegrist door twee jongens op een snorfiets terwijl hij stond te bellen. De Wageninger meldde zich bij de politie voor aangifte. Volgens het slachtoffer zou het gaan om twee knapen van 16 a 17 jaar oud met een getinte huidskleur op een zwarte Citta-snorfiets. De jongens waren weggereden richting Renkum. De politie is op zoek naar getuigen (0900-8844).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Politie vordert rijbewijzen in van hardrijders

Publicatiedatum: 6-9-2006 9:34:43

Bennekom - De politie heeft dinsdag in Bennekom de rijbewijzen ingevorderd van twee hardrijders op de Dr. W. Dreeslaan. Omstreeks vier uur liep een 23-jarige motorrijder uit Bennekom tegen de lamp toen hij met een snelheid van 158 km/u voorbij scheurde. Rond half zes werd een 47-jarige Wageninger betrapt met een snelheid van 139 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Beide bestuurders moesten direct hun rijbewijs inleveren en kregen een proces-verbaal. Justitie beslist over de teruggave van de rijbewijzen. Het verkeershandhavingsteam van de politie hield tussen kwart over drie ´s middags en half negen ´s avonds een uitgebreide verkeerscontrole op de Dr. W. Dreeslaan. Daarbij werden in totaal 48 bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel was voor snelheidsovertredingen (42 keer). Daarnaast werd 1 bekeuring uitgedeeld voor het rijden door roodlicht en 5 bekeuringen voor het rijden zonder gordels.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Edenaar door trein overreden

Publicatiedatum: 6-9-2006 9:32:22

N.B. dit is een herhaling van een gisteravond gepubliceerd bericht met een kleine aanvulling.

Ede Een 39-jarige inwoner van Ede is dinsdagmiddag op de Kerkweg in zijn woonplaats overreden door een trein. De man was vermoedelijk op slag dood. De Edese politie stelt een onderzoek in naar de toedracht.

Volgens diverse omstanders, die getuige waren zou de Edenaar even voor vijf uur de spoorwegovergang op de Kerkweg bij gesloten bomen het spoor op zijn gelopen en door de naderende trein zijn aangereden. Voor een aantal getuigen, die door het zien van de aanrijding aangedaan waren, is door de politie opvang verzorgd door bureau Slachtofferhulp in te schakelen. Waarom de man het spoor op is gelopen wordt nog nader onderzocht. In verband met de aanrijding werd het treinverkeer tussen Veenendaal en Ede stilgelegd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606