Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Bunnik, 6 september 2006

Nieuwe aankoopformule in Zweden uitermate succesvol

Hästens introduceert met het Life Quality Concept bedden op afbetaling

675fa1.gifOm de comfortwensen en het budget voor een kwalitatief bed dichter bij elkaar te brengen, komt Hästens met het Life Quality Concept . Dit betekent dat iemand die een Hästens-bed aanschaft de afbetaling van het aankoopbedrag over een lange periode kan spreiden. Daarbij kan de gebruiker zelf de looptijd bepalen. Zo wordt levenslange kwaliteit in een genereus afbetalingssysteem vertaald.

Na tien jaar garandeert Hästens een restwaarde van 20% van de aankoopsom. Als iemand een bed van bijvoorbeeld ¬8.000,- koopt, garandeert Hästens een restwaarde van ¬1.600,-. Het Hästens Inruilcertificaat dat de gebruiker bij aanschaf van het nieuwe Hästens-bed ontvangt, bevestigt deze garantie. Voorwaarde voor de verzilvering van het inruilcertificaat is dat men de restantwaarde in de aanschaf van een nieuw, gelijkwaardig Hästens-bed investeert. Hierbij is men volkomen vrij om te kiezen uit het assortiment van momenteel dertien comfortabele bedden die onder het Life Quality Concept vallen.

In Zweden heeft Hästens soortgelijke acties lopen die zeer succesvol zijn: ruim tachtig procent van de verkochte bedden wordt op afbetaling gekocht. De Nederlandse consument die in het concept is geïnteresseerd, kan bij een van de Hästens-dealers het bed aanschaffen. De firma Fi/Con betaalt het bedrag voor het gekozen bed aan de betreffende dealer en incasseert vervolgens bij de klant de gekozen maandtermijn. Ook is het mogelijk om een aanbetaling te doen en het restant via dit nieuwe aankoopconcept te financieren. De looptijd van de aflossing bedraagt ten hoogste tien jaar.

Met het Life Quality Concept wil Hästens een nieuwe klantengroep aantrekken. In alle Hästens-winkels in Nederland kan men meer informatie vinden over deze nieuwe manier van het aanschaffen van een bed.


- einde persbericht -