Nederlandse Vereniging van Journalisten

NVJ-secretaris Dagblad verbaasd over uitlatingen Kees Spaan (6 september 2006)

NVJ-secretaris Dagblad, Bianca Rootsaert: "Verbaasd las ik de uitlatingen van Kees Spaan, voorzitter NDP, over de betaling van journalisten via de Nieuwe Reporter. We hebben een nieuw loongebouw uitonderhandeld vorig jaar. Onafhankelijke toetsing heeft aangetoond dat het salarisniveau in lijn lag en ligt met de rest van Nederland. De bedrijven hebben er hun handtekening onder gezet en ik hoor geen klachten."

"Verder vonden we de opmerkingen over de toekomst van krantenbedrijven erg somber, het doet te weinig recht aan de succesvolle ontwikkeling bij PCM en aan de uitstekende halfjaarcijfers van NDC (waarvan Spaan commissaris is). Het wordt weer eens tijd om een lang en fijn gesprek te organiseren tussen de besturen van de NDP en de NVJ."

"Uiteraard zien wij ook dat kranten maken geld kost en dat de inkomsten teruglopen. Maar omdat kranten belangrijk zijn voor onze samenleving moeten ze behouden blijven. Wij pleiten dan ook al jaren voor een gezamelijke aanpak NVJ / NDP waarbij de overheid op indirecte wijze (bijvoorbeeld BTW-verlaging of minder loonkosten) zou moeten bijdragen."